Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Kérni kell, és megadatik; már akinek: kétszer akkora lett a színművészeti költségvetése, mert Vidnyánszky Attila ezt kérte – Kormányinfó
Túl a városon 2020. október 1. 11:28

Kérni kell, és megadatik; már akinek: kétszer akkora lett a színművészeti költségvetése, mert Vidnyánszky Attila ezt kérte – Kormányinfó


Hirdetés

Hárommilliárdból gazdálkodhatnak: a pénz fele a képzésekre, bérrendezésekre meg, 150 millió forint pedig az ideiglenes campus bérlésére. Gulyás Gergely azt is megjegyezte:

„a kormány egyetlen feladata az egyetem költségvetésének biztosítása. Aki tüntetni akar, tüntethet, aki tanulni, annak biztosítani kell a körülményeket, hogy tanulhasson.”

A Népszava rákérdezett az orvosbérek emelésére, Gulyás azt mondta, minden eddiginél több a bizonytalanság.

  • Beadható-e az influenza elleni védőoltás, ha valakiről nem lehet tudni, koronavírus-fertőzött-e? Gulyás bizonytalan.
  • Hogyan adják be tömegesen a védőoltásokat? Kis mellébeszélés után Gulyásnak eszébe jutott a megnyugtató bullshit: az operatív törzs tervet készít erről.

Gulyás Gergely ezeket is mondta

További egy hónappal meghosszabbította a határzárat a kormány október 1-jétől. Hangsúlyozta, az eddig meghozott szabályokat továbbra is be kell tartani. Kulcsfontosságúnak nevezte a maszkhasználatot. Hozzátette: megkezdődött az iskolákban a testhőmérséklet mérése, a kórházakban és az idősotthonokban fenntartják a látogatási tilalmat és rendelkezésre fog állni az influenza elleni oltás is. Közölte, a kormány célja, amelyet a nemzeti konzultáció is megalapoz, hogy az ország továbbra is működképes maradjon. Elmondta, 4,5 millió felett van a foglalkoztatottság; a kormány be tudta tartani azt az ígéretét, miszerint amennyi munkahelyet a vírus elpusztít, annyit hoznak létre.

Felelőtlenség a jogállamisági vita és a koronavírus-járvány miatt szükséges uniós pénzügyi alap összekapcsolása, ez a támogatások gyors folyósítását veszélyezteti. A tárcavezető kiemelte: a pénzügyi alapról nyáron az uniós tagállamok vezetői között létrejött megállapodás Európa érdekét szolgálja, és bár Magyarország nem értett egyet a közös hitelfelvétellel, a déli tagállamok miatti szolidaritás miatt támogatta, hogy érdemi és gyors segítséget nyújthassanak. – Az Európai Bizottság jogállamisági jelentéséről közölte: nyilvánvalóan kettős mércét alkalmaznak a dokumentumban. Az illetékes biztos Magyarországot durván sértő kijelentést tett, és az EU-nak nem lehet olyan vezetője, aki tiszteletlenül beszél egy tagállamról és annak állampolgárairól – mondta Gulyás Gergely.

Nézzék a Kormányinfót nálunk!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Gulyás Gergely járvány Kormányinfó koronavírus pandémia Szentkirályi Alexandra világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés