Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Legyen 80 ezer forint a nyugdíjminimum! – ezt kéri Kozma József és Szabó Sándor közös közleményében az Idősek Világnapja alkalmából
Szegeden 2020. október 1. 07:52

Legyen 80 ezer forint a nyugdíjminimum! – ezt kéri Kozma József és Szabó Sándor közös közleményében az Idősek Világnapja alkalmából

A szegedi és a Csongrád-Csanád megyei MSZP elnökei együtt köszöntik a nyugdíjasokat, egyúttal azt kérik a kormánytól ne csak emelje, hanem igazságosan emelje a nyugdíjakat.

Hirdetés

Íme Kozma József és Szabó Sándor közleménye:

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az Idősek Világnapjává. Ilyenkor szerte a világban tisztelettel, megbecsüléssel, szeretettel és hálával fordulnak az idős emberek felé.

Ők azok, akik már nagyon sokat megéltek, megtapasztaltak előttünk. Teljesítettek, megteremtették a maguk és az utánuk belépő újabb generációk életének, megélhetésének feltételeit. Most is velünk vannak, legtöbben nyugdíjasként tesznek, dolgoznak, aggódnak értünk és közösségükért is.

Büszkék vagyunk a Szegedi Idősügyi Tanácsra, amely immár tizennégy éve működik, tartósan és színvonalasan, képes összetartani a szegedi nyugdíjas-egyesületek és a klubok közel tízezer tagját. Szeged városának és képviselőinek a normális városi működés része, hogy az idősek is teljes joggal, minél teljesebb értékű életet éljenek Szegeden, mindig maguk választhassák meg, hogyan szeretnék eltölteni a szabadidejüket.

Az MSZP szegedi és Csongrád-Csanád megyei szervezete ezúton köszönti a nyugdíjasokat, akik életükkel mutatnak példát mindannyiunknak munkavégzésből, szorgalomból, kitartásból, hűségből, amiért kijár nekik az erkölcsi, anyagi tisztelet és megbecsülés.

A legtöbb ember saját nyugdíjas éveire alapvetően azonban két dolgot szeretne: egészséget és időskori anyagi biztonságot. A Fidesz-rezsim egyik területen sem kecsegtet vonzó jövőképpel. Egyik oldalról éppen tönkreteszi az egészségügyet, a másik oldalról pedig kifosztja a nyugdíjasokat: az elmúlt évek jelentős áremelkedései és a nyugdíjak leszakadása a bérekhez képest igazságtalan és fenntarthatatlan helyzetet eredményezett.

  • Éppen ezért az MSZP követeli, hogy az évek óta változatlan nyugdíjminimum összegét 80 ezer forintra emeljék.
  • További javaslatunk a 13. havi nyugdíj kifizetésén túl az is, hogy a svájci indexálás szerint kiszámolt nyugdíjemelésre szánt összegből minden nyugdíjas azonos összegű nyugdíjemelésben részesüljön. Ez az alacsonyabb nyugdíjak esetén nagyobb százalékos növekedést eredményezne, segítene igazságosabbá tenni a nyugdíjrendszert.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Idősek Világnapja Kozma József MSZP nyugdíj nyugdíjas nyugdíjemelés Szabó Sándor
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés