Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. szeptember 30. 09:48

Koronavírus: nőtt a halottak és a lélegeztetőgépen lévők száma is

Az elmúlt 24 órában 894 fővel több koronavírusos fertőzöttet regisztráltak, így összesen 26 ezer 461-en vannak hivatalosan.

Hirdetés
Hirdetés

Elhunyt 8 beteg, így az elhunytak száma 765 főre emelkedett, 5890-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 19 ezer 806 fő. Kórházban 773 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 54-en vannak lélegeztetőgépen

– írja a koronavirus.gov.hu. 

A kormányzati tájékoztató oldalon arra hívják fel a figyelmet, hogy kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárló központok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni. 

A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerülni kell azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg mindenki tartsa a szociális távolságot, gyakran és alaposan mosson kezet. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát. 

Kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme. Az időseket is kérik, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben. Az idősotthonok fenntartóinak pedig mindent meg kell tenni a fertőzések elkerüléséért.

Szeptemberben hagyományos munkarendben, de szigorú biztonsági intézkedések mellett kezdődött el a tanév, csaknem hatezer köznevelési intézmény több, mint tizenháromezer feladatellátási helyén. Az Operatív Törzs jelenleg 30 óvodában és 6 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 130 osztálynál és 4 teljes iskolánál pedig digitális munkarendet a koronavírus-megbetegedések miatt.

Csongrád-Csanád megye: 28-cal több fertőzött

A legfertőzöttebb terület Magyarországon továbbra is Budapest, ahol 9961 esetről tudnak. A fővárost követi Pest megye 3489-es esetszámmal, majd Győr-Moson-Sopron megye 1329 fővel. Fejér megyében 1212 esetről, Csongrád-Csanád megyében 1157-ről tudnak. Megyénket követi Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 1055-tel és Hajdú-Bihar megye 1052-vel. A legkevesebb fertőzöttet továbbra is Békés megyében találták eddig, 299-et.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: halálozás járvány koronavírus lélegeztetőgép statisztika

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés