Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. szeptember 29. 22:05 Forrás: MTI

Joe Biden és alelnökjelöltje, Kamala Harris is nyilvánosságra hozza a 2019-es adóbevallását

Ez azért érdekes az amerikai elnökválasztási kampányban, mert Donald Trump eddig ezt sosem tette még meg. „Feldolgozás alatt állnak” az adóbevállásai, mondja Trump...

Hirdetés

A bejelentést Katie Bedingfield, a Biden-kampány helyettes menedzsere néhány órával az első elnökjelölti vita előtt tette egy videókonferencián. Elmondta azt is: mindkét politikus a házastársa is nyilvánosságra hozza az adóbevallását.

„Ez a történelmi jelentőségű átláthatóság azt a célt szolgálja, hogy az amerikai népnek ismét bizalma legyen abban, hogy a vezetőik róluk és nem a magánérdekeikről gondoskodnak” – fogalmazott Bedingfield.

Donald Trump 2016-ban hosszú évtizedek után az első amerikai elnökjelölt volt, aki nem hozta nyilvánosságra az adóbevallásait. Az elnök ezt azóta sem tette meg, azzal érvelve, hogy adóbevallásai még feldolgozás alatt állnak.

A The New York Times című lap nemrég hozzájutott Trump adóbevallásainak dokumentumaihoz, és ennek alapján vasárnap este hosszas cikket jelentetett meg. Ebben a többi között azt közölte, hogy Trump 2016-ban és 2017-ben csak 750–750 dollár személyi jövedelemadót fizetett, korábban, az elnöksége előtti tizenöt évből tízben pedig nem fizetett személyi jövedelemadót, mert azt jelentette az adóhivatalnak, hogy a legtöbb vállalkozása veszteséges.

Trump a lap cikkében foglaltakat álhíreknek minősítette.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: adóbevallás Amerikai Egyesült Államok amerikai elnökválasztás Donald Trump elnökválasztás Joe Biden Kamala Harris kampány New York Times választási kampány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés