Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Huszonöt év után újra a Bajnokok Ligájában a Fradi: Ferencváros–Molde 0–0
Ziccer 2020. szeptember 29. 22:49

Huszonöt év után újra a Bajnokok Ligájában a Fradi: Ferencváros–Molde 0–0

Kit érdekel, hogy Orbán Viktor bukta a Tippmix-szelvényét?! Borzalmasan gyönyörű 0–0-val újra a Bajnokok Ligájában a Ferencváros!

Hirdetés

Ferencváros–Molde 0–0
Labdarúgó Bajnokok Ligája, selejtező, 4. forduló, visszavágó. Budapest, Groupama Aréna, vezette: Björn Kuipers, asszisztensek: Sander van Roekel, Erwin Zeinstra (hollandok).
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Botka, Blažič, Heister – Haratyin, Sigér (Laïdouni, 78.), Somália (Frimpong, 87.) – Uzuni, Zubkov, Tocmac (Isael, 79.). Vezetőedző: Szerhij Rebrov.
Molde: Linde – Pedersen, Gregersen, Ellingsen, Haugen – Hussain (Omoijuanfo, 83.), Aursnes – Hestad, Wolff Eikrem, Knudtzon (Brynhildsen, 64.) – James. Vezetőedző: Erling Moe.
Sárga lap: Aursnes (26.), Botka (42.), James (49.), Hestad (55.).

1995. augusztus 23.
Ferencváros–Anderlecht 1–1 (0–0)
Budapest, Üllői út, 18 ezer néző, vezette: Mottram (skót).
Ferencváros: Hajdú – Telek – Simon, Kuznyecov – Páling, Nyilas, Lisztes, Vincze (Zavadszky 73.), Kecskés – Kuntic, Kopunovic (Nagy Zs. 59.).
Anderlecht: de Wilde – Grün – Crasson (Haagdoren 88.), Doll, Babayaro – Walem, Karagiannis (Bosman 86.), Versavel (Zetterberg 58.), Boffin – Preko, de Bilde.
Gól: Kopunovic (50.), illetve de Bilde (65.).

Ez volt az a mérkőzés, amelynek köszönhetően a Ferencváros bejutott a Bajnokok Ligájába – először.

Ma, szintén az Üllői úton, de egy kilencven fokkal elforgatott vadonatúj stadionban, ugyanezzel az eredménnyel a Ferencváros bejutott volna a Bajnokok Ligájába.

De máshogy alakult. Még jobban.

Ők hatezren a stadionban nézték a meccset, a többiek a sas köré szorultak, illetve a tévé elé.

A sas körül petárdázástól kezdve minden volt, garantálva a büntetést a szeretett csapatnak...

(fotó: MTI/Kovács Tamás)

A Molde taktikája az első perctől világos volt: 1–0-ra akartak nyerni. A Ferencvárosnak pedig ezt, a vereséget kellett elkerülnie. Meg az összes többi vereséget is. Ezt persze győzelemmel lehet a legkönnyebben elkerülni, az ország első számú tipszmikszelője, nem, nem Milinte Árpád, is tudta ezt, nem véletlen hát, hogy a hazaiakra tett a 43406-os szelvénnyel.

Az első tíz perc, na, mivan, mivan?!-jellegű mini erőfitogatása után az első kaput eltaláló lövés Zubkové volt a 12. percben, nem volt komoly kísérlet, kicsit jobbról 25 méterről elpattant Linde kapujáig, aki mellre ölelte, de – élő klasszikust idézve – „azt hiszem, mindenféleképpen” javította a zöldek statisztikáját.

A 31. percben Heister ívelt be jobbról, de Tocmac melléugrott a beadásnak, pedig ígéretes helyzet volt. Hét perccel később megint Heister akart centerezni Zubkov passza után, de senki nem várta a beadást. A norvégok az ellentámadásból lőttek mezőnygólt, Wolff Eikrem 20 yardról kísérletezett, szerencsére nem járt érte három pont, ez európai labdarúgás, kérem! A 43. percben szintén a norvégek rúgója állt oda, fölöslegesen, borzalmas kísérlet volt.

A 0–0-val végződő első félidő után biztos volt, mindenki csak a másodperceket akarja számolni, azt, hogy mennyit kell még kibírni Rebrov csapatának.

És valóban úgy tűnt, erről szól a második félidő.

Az 54. percben Hussain hat méterre Dibusz kapujától levett egy elé belöbbölt labdát, majd fölévágta. Beleblokkoltunk, de a szöglet már egyáltalán nem volt veszélyes. Az 58. perc környékén Wolff Eikrem mind a két oldalról lőtt egy-egy veszélyes szögletet, sőt, a kettő között volt egy valóban életveszélyes kapu felé ívelése, ebből lett a második szöglet, egyébként, jelezve, a Molde lassan beindul, mert nem nagyon tehet mást. A 60. percben Sigér indította Uzunit, aki Zubkovnak letette, a csatár viszont – mondjuk szépen – fülcimpán lőtte a labdát, ami még így is elgurult a norvégok svéd kapusáig.

A 71. percben Somália egyszerre szöktette Sigért és Lovrencsicset, végül a védővé átalakult egykori középpályás adott be laposan. Linde kispárgázta. A 72. percben kezdődött a norvég nyomás, jó két percre benyomták a saját tizenhatosára a Ferencvárost, de ez a két perc inkább szólt idegesítő szerencsétlenkedésről, mint valós gólveszélyről. A 76. percben Dibusz egy mozdulattal megszolgálta a meccsre beígért bónuszát, Hestad tört be a jobb oldalon, ballal nyolc méterről a rövidre lőtt, fantasztikusat védett a bal lábával a magyar kapus, lásd még spárga.

A 84. percben Uzuni lépett ki, kisodródott, átmenetileg szerelték is, de végül balról a jobb felső felé csavart, de a góltól messze volt. A 87. percben Brynhildsen lőtt 14 méterről középről, mellé.

Három perc hosszabbítás volt a meccs végén, Wolff Eikrem kísérletezett, de nem volt esélye a gólszerzésre. A 92. percben Uzuni lesről lőtt gólt, pedig már majdnem levette a mezét.

A Ferencváros nem játszott szépen, de jól igen, továbbjutott, sikerrel őrizte a 0–0-s döntetlent. Ennyi kellett ma a továbbjutáshoz, minimum, és ezt sikerrel teljesítette az FTC.

Garai Szakács László

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bajnokok Ligája Ferencváros foci FTC labdarúgás Molde FK
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés