• Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Teljes táppénzt követelnek a pedagógusok, ha koronavírusosak lesznek; csütörtöktől indul a nagy lázmérés; szépen fejlődik a mezopotámiai dámszarvasborjú – Szegedi Hírek, 2020. szeptember 28-án!
Szegeden 2020. szeptember 28. 19:09 Forrás: Szeged Televízió

Teljes táppénzt követelnek a pedagógusok, ha koronavírusosak lesznek; csütörtöktől indul a nagy lázmérés; szépen fejlődik a mezopotámiai dámszarvasborjú – Szegedi Hírek, 2020. szeptember 28-án!

Nézze online a Szeged Televízió Híradóját!
  • Ha egy pedagógus koronavírusos lesz, most a tankerület vagy az adott intézmény vezetője dönti el azt, hogy a munkája közben kapta-e meg a fertőzést. Ez azért fontos, mert ebben az esetben száz százalékos táppénz jár, egyébként pedig csak a fizetésének hatvan százaléka. Bár Kásler Miklós miniszter ígéretet tett a teljes összeg kifizetésére, a kormányrendelet még nem jelent meg. Az egészségügyi dolgozók is ugyanerre a szabályozásra várnak.
  • Az operatív törzs tájékoztatóján elhangzott, hogy a fertőzés megjelenése miatt jelenleg tizenhét óvodában és hét iskolában van rendkívüli szünet, illetve száztizennyolc osztálynak és három teljes iskolának kellett átmenetileg átállnia digitális oktatásra. Müller Cecília azt mondta, minden iskola időben megkapja a csütörtöktől kötelező testhőméréshez szükséges eszközöket.
  • Szépen fejlődik az a mezopotámiai dámszarvas borjú, amely nem egészen egy hónapja jött a világra a Szegedi Vadasparkban. Itt évente egy-két borjú születik, azonban ez világviszonylatban nagy szó, hiszen a faj egyszer már majdnem kihalt. Az állatkerteknek sikerült ugyan megmenteni őket, de még mindig a veszélyeztetett fajok között vannak.

És ez még csak két izgalmas téma a mai híradóból!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: híradó Szeged Televízió Szegedi Hírek