Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Online közönségtalálkozón mutatkoznak be az 1984 alkotói: kommentben akár kérdezni is lehet
Művház 2020. szeptember 28. 18:21

Online közönségtalálkozón mutatkoznak be az 1984 alkotói: kommentben akár kérdezni is lehet

Október 9-én, pénteken mutatják be a Szegedi Nemzeti Színházban George Orwell disztopikus színművét, az 1984-et, amit Magyarországon először Horgas Ádám állíthat színpadra Szegeden. A bemutatót megelőzően szerdán délután 5 órától a darab rendezője és szereplői közönségtalálkozóra várják az érdeklődőket – ezúttal a monitorok elé.

Hirdetés
Hirdetés

A járványveszély miatt most fel sem kell állni a fotelből ahhoz, hogy meghallgassuk Horgas Ádám rendezővel és az Orwell-darab két főszereplőjével, Ágoston Katalinnal és Rétfalvi Tamással a moderátor, Almádi Róbert magyar és kommunikáció szakos tanár beszélgetését a darabról.

Sőt! Kérdezni is lehet. A résztvevők a közvetítés alatt a kommentben feltett kérdésekre válaszolnak is a színház Facebook-oldalán.

A darabot eredetileg még az elmúlt évad végén bemutatták volna, de a veszélyhelyzet miatt március 11-étől már nem lehetett az előadásokat megtartani.

Az 1984 egy szerelmi történetet helyez egy olyan disztopikus világba, ahol az állam a legszélsőségesebb módon manipulálja az emberek mindennapjait és gondolatait. Orwell könyve nem csupán a totalitárius diktatúrák – elsősorban a bolsevik-típusú kommunizmus – húsba vágó kritikája, hanem az egyén és az állam viszonyának örök kérdéseit boncolgató alkotás, amely minden eddig létrejött politikai rendszer elé képes görbe tükröt állítani.

Bemutató: október 9., péntek 19 óra

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: 1984 Ágoston Katalin bemutató George Orwell Horgas Ádám közönségtalálkozó Szegedi Nemzeti Színház Rétfalvi Tamás színház

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés