Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. szeptember 28. 16:01

Közmunkás Szakszervezet: éhséglázadástól fél a kormány

A hvg.hu-nak reagált Orbán Viktor közmunkás-béremelést belengető szavaira Komjáthi Imre a Közmunkás Szakszervezet társelnöke. Szerinte már régen emelni kellett volna.

Hirdetés

„Jó reggelt kívánok a miniszterelnök úrnak, ezt évekkel ezelőtt már fokozatosan kellett volna emelni”

– mondta a hvg.hu-nak Komjáthi Imre szakszervezeti társelnök, miután a lap megkereste, reagáljon a miniszterelnök bejelentésére.

Közmunkás Szakszervezet társelnöke azt is hozzátette: a kormány fél az éhséglázadástól, ezért emelné most Orbán Viktor a három éve befagyasztott közmunkásbéreket. 

Komjáthi egészen pontosan úgy fogalmazott, szerinte a kormány azért lengette be az emelést, mert „nem szeretnének eljutni egy éhséglázadás közeli állapotba” jutni.

Orbán egyébként úgy fogalmazott, hogy első a beruházás-fejlesztés, aztán az állam is vehet fel dolgozókat, és „harmadikként pedig marad a közmunka, amelyben muszáj lesz béreket emelni jövőre”.

A hvg.hu emlékezetet: utoljára 2017. január 1-jén emelték a közmunkások bérét, azóta 54 ezer 217 forint ez az összeg. Igaz, a szakképzett közmunkásbér valamivel több ennél, 70 ezer 859 forint.

Komjáthi Imre szerint a mindenkori minimálbérhez kellene kötni a közmunkások bérét. Már csak azért is, mert az elmúlt 3 évben legalább 10 százalékot veszített értékéből az 50 ezer 217 forint, de ha az alapvető élelmiszereket árát nézzük, akkor az őket érintő infláció jóval magasabb.

(Nyitóképünk illusztráció; fotó: MTI/Balázs Attila)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: közmunka közmunkaprogram Orbán Viktor
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés