Hirdetés
Hirdetés
Művház 2020. szeptember 27. 20:16

Börtönhakni: könyvbemutató a Grand Caféban Tódor Jánossal

Az ország egyik legjobb oknyomozó újságírója vendégeskedik Szegeden, aki kíváncsi rá és az új könyvére, annak a Grand Café hétfő esti programját ajánljuk.

Hirdetés

Kötet talán nem is lehet életszagúbb, mint Tódor János új munkája a Börtönhakni – smasszerregény, mert 1985 és 1987 között a Baracskai Fogház- és Börtönben volt nevelőtiszt a szerző. A könyv élet- és élményanyagát itt szedte és szívta magába.

A kötet első változatát korán megírta, de 1989-ben esély sem volt a megjelentetésre, mert ehhez éppen a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának engedélyét kellett volna beszereznie. A könyv előszavában nem véletlenül írja a szerző, hogy tevének könnyebb lett volna átjutnia a tű fokán, mint ezt az engedélyt beszerezni.

Bár részletek jelentek meg a könyvből, bizonyára szóba kerül a vele folytatott beszélgetésen, miért kellett a megjelenésre harminc évet várni.

Tódor János legutóbbi két könyve is nagy feltűnés keltett. A Vadászjelenetek Magyarországon – gyűlölet-bűncselekmények Olaszliszkától a cigányok elleni sorozatgyilkosságig 2017-ben jelent meg, míg tavaly a hét riportot tartalmazó Menekültek, csicskák, közmunkások. Ennek a kötetének bemutatójáról annak idején beszámoltunk.

Tódor János beszélgetőpartnere hétfőn a Grand Caféban lapunk munkatársa, Bod Péter lesz. Kezdés este hétkor.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bod Péter Grand Café irodalom könyvbemutató kortárs irodalom Tódor János
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés