Hirdetés
Túl a városon 2020. szeptember 26. 13:42 Forrás: MTI

Mára is jutott egy népmese Orbán Viktortól: A jogállamiságról szóló vita a „fukarok” titkos fegyvere

A jogállamiságról szóló vita a „fukarok” titkos fegyvere, amivel szeretnék megakadályozni a koronavírus-járvány elleni pénzalap létrehozását – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Reuters hírügynökségnek adott interjúban.

Hirdetés

A kijelentést Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár idézte szombaton közzétett Twitter-üzenetében.

A magyar miniszterelnök szerint a jogállamisággal kapcsolatos vita kiváló eszköz arra, hogy bizonyos tagállamok blokkolják az Európai Unió egyes költségvetési és pénzügyi terveit.

– Azt hiszem, ma a jogállamisági vita a „fukarok” – különösen a hollandok – rejtett fegyvere a Next Generation Fund leállítására. Bármilyen kapcsolat vagy összefüggés létrehozása a jogállamiság és az EU pénzügyi érdekei között nem más, mint a Tanács Next Generation Fundra vonatkozó döntésének és politikájának a blokkolása. Tehát nem a jogállamiságról van szó, hanem arról, hogy egyes országok hogyan tudják megállítani a nyáron meghozott döntés végrehajtását – fogalmazott az interjúban a kormányfő.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: EU Európai Unió Hollandia Kovács Zoltán Orbán Viktor