Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. szeptember 26. 08:06

Díjat nyert az ÉletMentő alkalmazás, amit bárki ingyen letölthet

Az éltek mentését segítő alkalmazás az Év digitalizációs projektje lett, és megkapta a Gyurós Tibor-díjat is, amellyel a hazai digitalizáció fejlődésében aktívan szerepet vállaló személyeket és vállalkozásokat ismerik el.

Hirdetés

Az ÉletMentő közérdekű, ingyenes egészségügyi alkalmazás célja, hogy gyorsabbá és egyszerűbbé tegye a segélyhívást a bajbajutottaknak.

Az applikáció pontos helymeghatározást ad a mentőknek és megjeleníti az előre feltöltött egészségügyi adatokat, továbbá tartalmazza a felhasználóhoz legközelebb eső gyógyszertár, kórház, defibrillátor helyét és egy elsősegélynyújtó kisokost

– közölte az Országos Mentőszolgálat.

Az okoseszközökre tölthető alkalmazás (34 MB) menüje a közelmúltban a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos elemekkel is bővült, a felmerülő kérdések megválaszolását chatbot segíti. A díjnyertes applikációt már félmillióan használják, és jelenleg is az egyik legnépszerűbb ingyenes egészségügyi alkalmazás a magyarországi letöltési listán.

Az alkalmazásban a segélyhívó piros „Mentők” gomb megnyomásával a mentőszolgálat segélyhívó vonalára kapcsolódhatunk. Az applikáció továbbítja a pontos tartózkodási helyünket és a mentéshez szükséges egyéb gyakorlati információkat. Magyarországon, Ausztriában, Csehországban és a szlovák hegyvidéken működik.

A mobilalkalmazás (AppStore 169,9 MB) támogatást ad az elsősegélyben: interaktív útmutatójával egyszerűen vezeti végig a felhasználót a segítségnyújtáshoz szükséges legfontosabb lépéseken. 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: alkalmazás applikáció ÉletMentő Országos Mentőszolgálat
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés