Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. szeptember 26. 00:03

Pozitívra javította Magyarország alsó-középkategóriás adósbesorolását az egyik hitelminősítő

Felminősítés lehetőségére utaló pozitívra javította az eddigi stabilról Magyarország „Baa3” szintű, befektetési ajánlású államadós-besorolásának kilátását pénteken a Moody's Investors Service. A cég egyben megerősítette a szuverén besorolást.

Hirdetés

Ezzel Magyarország adósbesorolása továbbra is egy Suzuki Swifthez hasonlítható az autós piacon, a változás annyi, hogy lehetőséget kaptunk néhány extrát beszerelni az autóba. 

A nemzetközi hitelminősítő egyebek mellett azzal a véleményével indokolta a magyar osztályzati kilátás péntek éjjel Londonban bejelentett javítását, hogy jóllehet

a koronavírus-járvány várhatóan jelentős negatív hatást gyakorol a magyar gazdaságra, a gazdasági és a pénzügyi erőre gyakorolt hatás azonban valószínűleg nem lesz annyira markáns, mint az Európai Unió más térségeiben.

A Moody's pénteki előrejelzése szerint a magyar hazai össztermék (GDP) az idén reálértéken 5,5 százalékkal csökken, jövőre 4 százalék körüli ütemben növekszik.

A cég azzal számol, hogy a magyar gazdaság reálértéken számolt növekedési üteme 2022-től visszatér a növekedési potenciál szintjére, és a GDP-érték a 2022–2024 közötti időszakban 3,5 százalék körül nő éves átlagban.

A Moody's besorolási rendszere némi magyarázattal (kép forrása: Wikipédia)

(Nyitóképünk illusztráció. A Suzuki Swiftek magyarországi gyártása 2017-ben véget ért; archív fotó: MTI)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: adóskockázati besorolás államadósság gazdasági válság hitelminősítő Moody's
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés