Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Deutsch Tamás lehazaárulózta a Budapest Környéki Törvényszéket, a bírósági hivatal elnöke visszautasít
Túl a városon 2020. szeptember 25. 23:15

Deutsch Tamás lehazaárulózta a Budapest Környéki Törvényszéket, a bírósági hivatal elnöke visszautasít

Csongrád megye díszpolgára úgy gondolja, egy felelős politikusnak joga van eldönteni, ki hazaáruló és ki nem. Az Országos Bírósági Hivatal elnöke szerint Deutsch túlment egy határon.

Hirdetés

„A »független« magyar bíróság álláspontja szerint a volt Jobbikos KGBélát az orosz titkosszolgálat beszervezte, az orosz titkosszolgálatnak dolgozó ügynöknek kiképezte, és KGBéla rendszeresen és konspiratív körülmények között találkozott a diplomata státuszban Budapesten tartózkodó fedett orosz titkosügynök tartótisztjeivel. Mindezek alapján a bíróság felmentette KGBélát a kémkedés vádja alól.

Beszéljünk világosan: az ügyben eljáró elsőfokú bíróság nem jogerős ítélete nettó hazaárulás. Ennyi.”

– írta még csütörtökön a Facebookjára Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő.

Sinyei György, az Országos Bírósági Hivatal elnöke nyílt levelet írt az ügyben – vette észre a hvg.hu. A levélben a többi között az olvasható, hogy

„A magyar bíróságok – idézőjel nélkül – függetlenek. A függetlenség nem jelenti azt, hogy a bírói ítéletek ne lehetnének kritika tárgyai, azonban tisztelt képviselő úr nyilatkozata a véleménynyilvánítás határait meghaladja. A fentiekre tekintettel

a bíróság függetlenségét megkérdőjelező és az adott ügyben hozott ítéletet hazaárulóként minősítő megállapítását ezúton visszautasítom”.

Az Országos Bírósági Hivatal elnöke azt is írja, hogy elsőfokú ítéletről van szó, ami ellen fellebbezhet az ügyészség, ráadásul Kovács Bélát csak kémkedés vádjában mentették föl, ugyanakkor őt nem jogerősen bűnösnek mondta ki a bíróság társtettesként és folytatólagosan elkövetett költségvetési csalás bűntettében és két rendbeli hamis magánokirat felhasználása vétségében.

Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy a fideszes politikusok és közülük is Deutsch Tamás nem először kritizál és minősít – populista módon, népszerűséget hajhászva – bírósági ítéleteket. Ennyi.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Deutsch Tamás Országos Bírósági Hivatal Senyei György Barna
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés