Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Farkas Lászlóné kapta a Dorozsmáért Emlékérmet, díjazták a Dorozsmai Angyalokat is
Szegeden 2020. szeptember 25. 20:09

Farkas Lászlóné kapta a Dorozsmáért Emlékérmet, díjazták a Dorozsmai Angyalokat is

Képriport
Évek óta hagyomány, hogy Kiskundorozsmán elismerik azoknak a tevékenységét, akik sokat tesznek a közösségért. Idén a járvány miatt csak szűk körben köszöntötték a díjazottakat.

Hirdetés

A kiskundorozsmai művelődési házban péntek délután Fodor Antal és Mihálffy Béla önkormányzati képviselők adták át a Dorozsmáért Emlékérmet, a Mecénás-díjat, a Dorozsma Sportjáért emlékérmet, a Dorozsma Sportjáért oklevelet, valamint a közösségért végzett munkáért járó elismerő okleveleket.

A Dorozsmáért Emlékérmet Farkas Lászlóné vehette át, akik 31 éven keresztül volt a dorozsmai könyvtár vezetője. Ahogy méltatásában elhangzott, nevéhez számtalan sikeres dorozsmai rendezvény, kiállítás, vetélkedő szervezése fűződik. „Keze alatt nemzedékek nőttek fel, a könyvtárba járók tőle tanulták az olvasás, a könyvek szeretetét”.

A Dorozsmáért Emlékérmet Farkas Lászlóné vehette át

Az ünnepség előtt elmondta, nagyon meglepte az elismerés, hisz az elmúlt évek során több kitüntetett köszöntésén részt vett, de nem gondolta volna, hogy egyszer maga is megkapja azt. Hozzátette, nagyon sokan élnek Dorozsmán, akik tenni akarnak és tesznek is a közösségért, az itt élőkért. Az elmúlt időszakban sok fiatal költözött a városrészbe, ők igénylik a rendezvényeket, amelyekre szívesen el is látogatnak. A könyvtárban az elmúlt évek során számos olyan programot szerveztek, ami „telt házas” volt. Ezekre szívesen emlékszik vissza.

A kiskundorozsmai Mecénás-díjat Börcsök Árpád, a helyi Príma 5 áruház igazgatója kapta, aki évek óta támogatja a dorozsmai sportot és kultúrát, például a Szélmalom Kerékpártúrát, a futófesztivált, a Faragó napot, a művelődési házat és a különféle közösségi eseményeket.

A Kiskundorozsmai Mecénás díjas Börcsök Árpád

A Dorozsma Sportjáért emlékérmet ifjú Ottlik Sándor vehette át, aki hat éve az Egységes Sportkör Kiskundorozsma Egyesület elnöke. Munkájának köszönhetően újból életképes és stabil lett az egyesület működése. Jelenleg 180 igazolt sportoló játszik náluk.

Kiskundorozsma sportjáért végzett kiemelkedő teljesítményéért oklevélben részesült Zádori Eszter Panna és Ótott Csanád.

A járványhelyzet idején a kiskundorozsmai közösségért végzett önzetlen munkájukért oklevelet vehetett át Topor Ágnes, a Dorozsmai Angyalok megalapítója, Lesznek Éva, Horváth Katalin, Juhász Andrea, Deli Alex, Ocskó Attiláné, Komáromi Margit, Aradi Lászlóné, Lévainé Jakus Edina, Fodor Zoltán, Lekes Mónika, Szuknai Tünde, Horváth Dezső és Hajdú Géza.

A Dorozsma Sportjáért emlékérmet ifjú Ottlik Sándor vehette át

Topor Ágnes szervezte meg a Dorozsmai Angyalok munkáját. Elmondta, nagyon felbosszantotta őket, hogy a járvány kitörése után egy ideig csak drágán lehetett maszkokat vásárolni, ha volt egyáltalán. Ezért úgy döntöttek adományozók segítségével és támogatásával elkezdenek maszkokat gyártani.

Hozzátette, pillanatok alatt sokan álltak a kezdeményezés mellé, és a két helyi önkormányzati képviselő is támogatta a munkájukat. Több mint 2 ezer darab maszkot készítettek el és osztottak szét a dorozsmaiaknak. Emellett elindítottak egy élelmiszeradomány-gyűjtő akciót is, hogy rászoruló családokat tudjanak támogatni. A kezdeményezésnek köszönhetően 1 millió 500 ezer forintnál is több adományt sikerült összegyűjteniük és eljuttatni az embereknek. Gyermeknapon pedig a gyerekeknek gyűjtöttek ajándékokat és adták át nekik. Az angyalok heten voltak, de nagyon sokan segítették őket adományaikkal. Lesznek Éva, az egyik angyal hozzátette, munkájukat folytatják, hiszen még mindig vannak rászorulók.

Előtérben a Dorozsmai Angyalok

Mihálffy Béla önkormányzati képviselő az elismerések átadását követően elmondta, egy igen összetartó közösség él Kiskundorozsmán. „Egy évtizede vagyok önkormányzati képviselő, és azóta csak pozitív és nagyon szép dolgokat tapasztaltam.

Legutóbb éppen a tavaszi járvány idején, amikor a helyiek összefogtak, hogy segítsenek a közösség tagjainak. Példát mutatta, hogyan kell egy igazi közösségnek viselkednie, hogy kell tenni egymásért”

– mondta a képviselő. Az elismerésekkel kapcsolatban Mihálffy Béla kiemelte, fontos, hogy díjazzák azokat, akik sokat tesznek a közösségért, így köszönve meg a munkájukat.

Dorozsma másik képviselője, Fodor Antal hozzátette, a településrész lakói egy nagyon összetartó, egymásért tenni akaró közösség. Ez a Dorozsmai Angyalok megalakulásán is látszik, akik több ezer maszkot varrtak és osztottak szét – tette hozzá.

Fodor Antal azt is elmondta, nagyon jól együtt tud működni a városrészért és az inkább előreviszi őket, hogy két különböző politikai oldalhoz tartoznak.

A járványhelyzet miatt most csak szűk körben tudták megünnepelni a kitüntetetteket, azért jövőre, amikor az újabb elismeréseket adják át, az idei díjazottakat is újra köszönteni fogják.

V. I.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fodor Antal Kiskundorozsma Mihálffy Béla
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés