Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Véget érnek az Acélos történetek a Reök-palotában, jön az idei év utolsó nagy kiállítása
Művház 2020. szeptember 25. 14:15

Véget érnek az Acélos történetek a Reök-palotában, jön az idei év utolsó nagy kiállítása

Vasárnap estig még látható az a különleges kiállítás a Reök-palotában, amelyen véső és kalapács helyett CNC esztergával és lézervágóval készült fémszobrokat mutatnak be. Az Acélos történetek című tárlatot hamarosan Nagy Gábor, Munkácsy Mihály-díjas festőművész életműkiállítása követi.

Hirdetés

A járványhelyzet után nem mindennapi, acélszobrászati alkotásokkal nyitotta újra június elején kapuit a szecessziós kiállítóház. Az Acélos történetek című tárlaton félszáz fémötvözetből készült művet láthatnak még vasárnap estig az érdeklődők a palota összes kiállítótermében.

A hamarosan véget érő kiállítás egy rendkívül érdekes szegmensét mutatja be a magyar képzőművészetnek, hiszen a nagyközönség számára nem szokványos anyagról van szó. Sokáig elképzelhetetlennek tűnt, hogy az acél, ami inkább ipari- és építőanyag, akár nemes szobrok alapanyagául is szolgálhat a bronz vagy a márvány helyett.

A három hónapja Szegeden is látható tárlat azonban megmutatta, hogy művészi fantáziával és kreativitással szinte bármiből egészen elképesztő alkotások születhetnek.

A tárlatot, amely a KÉSZ Csoport kortárs művészeti gyűjteményéből válogatott, különböző fémötvözetek, egyedi megmunkálási technikák, valamint sokszínű tematika és méret jellemzi. A művek között akadnak olyanok is, melyek súlya meghaladja a negyed tonnát is.

Vasárnap estig tehát még érdemes ellátogatni a Reök-palotába.

A tárlatzárással egy időben a kiállítóház munkatársai már gőzerővel készülnek az új kiállításra, amely október 10-től mutatja majd be Nagy Gábor életművét.

A Munkácsy Mihály-díjas festőművész, grafikus 1973-ban végzett a Magyar Képzőművészeti Főiskolán. A ’70-es években a pályakezdő festők azon csoportjához tartozott, akik a festészetben is fölvetett új kérdésekre keresték a lehetséges válaszokat. Sok más mellett a szín és a rajzosság egyensúlyát kereste. Nagyon míves, kisméretű faszobrokat is készít, újabb munkái tematikusan is kapcsolódnak a képekhez és rajzokhoz, mintegy háromnézetűvé bővítve azokat.

A tárlat a REÖK idei utolsó nagyszabású kiállítása, egészen 2021. január 3-ig látható lesz.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Acélos történetek acélszobrok kiállítás Reök palota
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés