Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. szeptember 24. 14:10 Forrás: 24.hu

Hadházy szerint Szijjártó baráti ebédre és többször haza is helikopterrel járt

Szijjártó Péter nem igazán miniszteri teljesítményével került bele mostanában a hírekbe, hanem luxusjachtozásával és helikopterezésével. Na, nem úgy, mint a való világos Aurélió, csak a miniszter imád repülni állami pénzen rendőrségi helikopterrel. Azonban Hadházy Ákos szerint nem csak hivatalos utakra használja Szijjártó a légijárművet.

Hirdetés

Hadházy Ákos ellenzéki országgyűlési képviselő csütörtökön posztolt egy képet Facebook-oldalán, amely szerint Szijjártó egy szekszárdi borászatba is helikopterrel érkezett.

A 24.hu azt írta, hogy eddig annyit lehetett tudni, Szijjártó július 14-én egy üzemlátogatásra is helikopterrel ment, és elküldette a szolgálati Mercedesét, hogy a repülés után a Szekszárd melletti Őcsényben átszállhasson, és a 15 kilométerre fekvő Tolna felé vegye az irányt.

Hadházy bejegyzésében azonban néhány további részletre hívta fel a figyelmet:

„Egy szemtanú szerint Szijjártó mégsem Őcsényben szállt le a helikopterrel, amikor Tolnára ment egy propaganda eseményre - hanem a szekszárdi Bodri borászat lóistállójának karámjában... Az információ szerint a miniszter ezután fideszes politikusokkal és meghívott vendégekkel együtt elköltött egy ebédet a borászat elegáns Optimus éttermében – ezért kellett tehát a rendőrség VIP helikopterével lesietni és az üresen odaküldött Mercedesbe átülni. Az informátor képet is küldött a karámban leszállt helikopterről.”

A képviselő két hete írásbeli kérdéssel fordult a Külügyminisztériumhoz, hogy valóban Szijjártó ment-e a rendőrségi luxushelikopterrel ebédelni, de választ még a mai napig nem kapott.

A politikus azt is megkérdezte a tárcától, hogy hányszor helikopterezett a miniszter, azonban erre sem kapott pontos választ. Pedig Hadházy szerint „Szijjártó még haza is helikopterrel jár”. Ezt arra az információkra alapozza, amelyeket egy dunakeszi lakostól kapott, aki elmondása szerint négy alkalommal is látta a dunakeszi reptéren a nagy állami, fekete Mercedeseket, majd megérkezett azzal a bizonyos rendőrségi helikopterrel a miniszter, aki beszállt a gépkocsiba „onnan autóval megy tovább, nyilvánvalóan haza” – írta a képviselő, aki a dunakeszi repülőtéri landolásokról is közölt több távoli fényképet.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Hadházy Ákos helikopter Szijjártó Péter
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés