Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. szeptember 23. 17:08

Fogyatékkal élőket segít, és nyugdíjas szervezeteket támogat Szeged

A közgyűlés Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottsága szerda délelőtt a fogyatékkal élőket támogató szervezeteknek és a nyugdíjas egyesületeknek szánt keretösszegek elosztásáról is döntött. Az előbbiek 8, míg az idősek szervezetei most 10 millió forintra pályázhattak.

Hirdetés

A fogyatékosügyi támogatási keretet tavaly emelték a korábbi ötről 8 millió forintra. Akkor negyvenkét szervezet kért pénzt az önkormányzattól különböző, fogyatékkal élőket ellátó feladatokra. 

Idén a felhívásban megadott határidőig összesen 27 pályázat érkezett a 8 millió forintra.

A keretösszeg elosztására a Humán Közszolgáltatási Iroda tett javaslatot, amit a bizottság változtatás nélkül jóváhagyott. A támogatott szervezetek között olyanok találhatók, mint a vakok és gyengénlátók megyei szervezete, a Nem Adom Fel Alapítvány, a Tisza-parti Cukorbetegek Egyesülete, a Máltai Szeretetszolgálat és a Kreatív Formák Alapítvány.

A pénzügyi támogatással az önkormányzat igyekszik minden olyan szervezetnek anyagi segítséget nyújtani, amelyek sokat tesznek a fogyatékossággal élők életkörülményeinek javításáért. 

Az idősügyi keret most meghirdetett 10 milliós keretösszegére összesen 54 pályázat érkezett az önkormányzathoz.

Egy független bírálóbizottság javaslata szerint osztották fel közöttük a rendelkezésre álló összeget: a legmagasabb elnyert támogatás 350 ezer, a legalacsonyabb 55 ezer forint.

A nyertes szervezetek a pénzt többek között egészségmegőrző programok és ismeretterjesztő előadások szervezésére, az idősek közösségi kapcsolattartásának segítésére, a generáción belüli szolidaritás erősítésére, valamint kirándulások és kulturális programok megrendezésére fordíthatják.

A bizottság végigment a pénteki közgyűlés napirendi pontjain is, és mindet megtárgyalásra javasolta az önkormányzati képviselőknek.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság fogyatékos idősügyi keret támogatás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés