Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. szeptember 22. 21:22

Magyar Orvosi Kamara: gyűjtik, de nem élesítik szerződésfelmondásokat

Kincses Gyula, a kamara elnöke beszélt erről.

Hirdetés

A tisztességes orvosi bérek kiharcolásáért indított kamarai harc eddig nem hozott eredményt. Erről Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke beszélt abban a videoüzenetben, amit a YouTube-ra töltöttek fel.

Mint mondta, egyelőre nem értek el érdemi sikert a kormánnyal folytatott tárgyalásokon, aminek célja, hogy egy munkahelyről, hálapénz nélkül jussanak tisztességes jövedelemhez az orvosok, a kiszámítható működésű egészségügyi rendszer feltételei között.

A szakmai érdekképviselet vezetője azt is elmondta, hogy az eddigi eredménytelen tárgyalások miatt kezdték el gyűjteni és letétbe helyezni az önként vállalt túlmunka szerződések felmondását.

A járványhelyzet miatt ezt egyelőre nem érvényesítik, mert mindennél előbbre valónak tartják hippokratészi-esküjük megtartását.

Kincses szerint a védekezésben a kormány prioritása az életvédelemről a gazdaságvédelemre került, de az egészségügyi ellátórendszer megerősítése nélkül ez a stratégia sem fog működni.

Hogy ez utóbbit kikényszerítsék (és ennek része a bérharc is), arra kéri az orvosokat, hogy az önként vállalt túlmunkaszerződések felmondását folytassák. Szerinte a nyomásgyakorlásnak most ez lehet az egyetlen módja.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: béremelés Magyar Orvosi Kamara kamara Kincses Gyula orvos orvosbér túlóra felmondás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés