Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. szeptember 22. 17:32

A Magyar Nemzeti Bank vagy nem tud, vagy nem akar tenni a forint megmentéséért

Legalábbis a Párbeszéd szerint.

Hirdetés

A Párbeszéd szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) világossá tette, hogy vagy nem tud, vagy nem akar tenni a forint megmentésének és az infláció megfékezésének érdekében.

A párt frakcióvezető helyettese keddi online sajtótájékoztatóján arra reagált, hogy az MNB monetáris tanácsa nem változtatott a jegybanki alapkamat 0,60 százalékos szintjén.

Burány Sándor úgy fogalmazott: a kormány és az MNB az elmúlt tíz évben folyamatosan sodorta egyre nagyobb veszélybe a forintot, ami mára "lényegében lélegeztetőgépen van".

Ennek a politikának a következménye, hogy rekordmélységekben van a forint és csúcsmagasságokban jár az infláció - jelentette ki. Az utóbbi időszakban az EU-s országok között Magyarország produkálta a legmagasabb inflációt, ami elérte, a nyugdíjas fogyasztói kosár esetében pedig meg is haladta a négy százalékot - tette hozzá. Ebben a helyzetben nagyon fontos lenne a válságkezelő alapjövedelem bevezetése – ismételte meg korábbi követelésüket.

Arra is kitért, hogy hétfő éjjel "Orbán Viktor és kegyencei" 220 milliárd forintot osztottak szét a válság kezelésére létrehozott alapból. Megint maguk felé hajlott a kezük, a Miniszterelnökség beruházásaira közel 16 milliárd forint ment el, legalább 20 milliárd forintot költöttek sporttámogatásokra, a munkahelyek védelmére, a tömeges és ingyenes tesztelésre azonban gyakorlatilag semmit – fogalmazott Burány Sándor.

Teljesen világos, hogy az országot nem lehet még egyszer bezárni, az egyetlen megoldás az, ha kiszűrik a koronavírussal fertőzötteket. Szakértők szerint ezt 35-40 milliárd forintból meg lehetne tenni – hívta fel a figyelmet a képviselő.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: árfolyam forint Magyar Nemzeti Bank Matolcsy György MNB Párbeszéd infláció pénz
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés