Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Koronavírus: nagyot nőtt a fertőzöttek száma Csongrád-Csanád megyében, országosan 633-an vannak, közelítjük a húszezret
Túl a városon 2020. szeptember 22. 09:35

Koronavírus: nagyot nőtt a fertőzöttek száma Csongrád-Csanád megyében, országosan 633-an vannak, közelítjük a húszezret

Egy nap alatt nyolcan haltak meg. 14 ezer 246 aktív fertőzöttről tudnak, 36-an lélegeztetőgépen vannak.

Hirdetés

633 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 19 ezer 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – közölte a kormányzati tájékoztató oldal.

Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 14 ezer 246 fő. Az aktív fertőzöttek 40 százaléka, az elhunytak 57 százaléka, a gyógyultak 40 százaléka budapesti. 534 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 36-an vannak lélegeztetőgépen.

Ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány második hulláma zajlik Magyarországon. A kormány célja, hogy az ország működőképességét megtartsuk, és ne hagyjuk, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat, ezért a könnyen betartható, általános szabályoknak most még nagyobb a jelentősége. 

Kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárló központok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni.

A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme. Az időseket is kérjük, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben. Az idősotthonok fenntartóinak pedig mindent meg kell tenni a fertőzések elkerüléséért.

Szeptemberben hagyományos munkarendben, de szigorú biztonsági intézkedések mellett kezdődött el a tanév, csaknem hatezer köznevelési intézmény több, mint tizenháromezer feladatellátási helyén.

Az Operatív Törzs eddig 23 óvodában és 6 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 204 osztálynál és 7 teljes iskolánál pedig digitális munkarendet a koronavírus-megbetegedések miatt.

Csongrád-Csanád megye: 74-gyel több fertőzött egy nap alatt

A koronavirus.gov.hu-n közzétett térkép szerint a legtöbb fertőzöttet továbbra is Budapesten tartják nyilván (7883 fő), Pest megyében 2679-en, Fejér megyében 945, Győr-Moson-Sopron megyében 811, Hajdú-Biharban 803, Csongrád-Csanád megyében 786 fő fertőzöttről tudnak a járvány kezdete óta.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány koronavírus statisztika