Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. szeptember 22. 07:47

Távozó indexesek: hetvenmillió forintot ad a Telexnek egy cseh nagyvállalkozó

Zdeněk Bakala Csehország egyik leggazdagabb embere, övé az Economia kiadó, így a médiában is érdekelt. A távozó indexes csapatot az elhivatottságuk miatt támogatná saját bevallása szerint.

Hirdetés
Hirdetés

A 200 ezer eurós, azaz mintegy 70 millió forint értékű támogatásról maguk a telexesek számoltak be a Facebookon.

Azt írják, úgy kerültek a filantróp cseh vállalkozó látókörébe, hogy az tömeges felmondásuk után Munk Veronika interjút adott a Respekt nevű lapnak, ami Zdeněk Bakala érdekeltségébe tartozik.

„Ezután megkereste az anyagot készítő újságíró, hogy olvasta a tulaj a cikket, és érdekelné a Telex, meg úgy általában a történetünk. Felvettük egymással a kapcsolatot, és a napokban felgyorsultak az események, kiderült, hogy Csehország egyik leggazdagabb vállalkozója, Zdeněk Bakala, illetve az Economia kiadó szeretné nagy összegű adománnyal segíteni az újságunk elindulását. Legjobb szakmai tudásunk szerint meggyőződtünk róla, hogy a szándék valós, az adományozó személye nem kockázatos” – írják a telexesek.

A következő lépés az, hogy a két fél jogászai és szakértői leülnek egyeztetni, majd kitalálják, a támogatás milyen formában lehet jogszerű és átlátható. A pénz csak ezután kerülhet a Telexhez.

A távozó indexeseknek még el sem készült a lapja, a Telex máris szép számokat produkál: a Facebookon 314 ezren követik a közösséget, a pénzzel támogatók tábora pedig 30 ezer körül van.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: támogatás távozó indexesek Telex Zdeněk Bakala

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés