Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. szeptember 21. 14:17

Romániában második hete gyorsul a vírus terjedése

Nem túl rózsás a helyzet a szomszédban sem.

Hirdetés

Romániában átmenetileg csökkent hétfőn a nyilvántartott aktív koronavírus-fertőzöttek száma, de már második hete egyre gyorsuló ütemben terjed a járvány.

A stratégiai kommunikációs törzs (GCS) hétfői jelentése szerint az utóbbi 24 órában – a hétköznap szokásosnál jóval kevesebb, mindössze 8000 vasárnapi teszt kiértékelését követően – újabb 808 embernél mutatták ki a koronavírust. Mivel a napi esetszám kisebb, mint az utóbbi napon gyógyultnak nyilvánítottak száma (878), illetve a járvány további 23 áldozatot is követelt, hétfőn csaknem százzal (18 482-re) csökkent a nyilvántartott aktív esetek száma.

A csökkenés azonban a járványügyi szakemberek szerint csak átmeneti, és a hétvégén kiértékelt tesztek alacsony számának tulajdonítható.

A heti összesítések azt mutatják, hogy Romániában az utóbbi héten több mint nyolcszázzal, csaknem tíz százalékkal több új esetet diagnosztizáltak, mint egy héttel korábban. Míg egy hete a napi 1177 új eset számított áltagosnak, hétfőn 1261-re nőtt az utóbbi két hét napi megbetegedéseinek átlaga.

Romániában eddig több mint 113 ezer embernél mutatták ki a koronavírust, közülük 4458-an életüket vesztették. A kórházban kezelt fertőzöttek száma háromnapi fokozatos növekedés után hétfőn elérte a 7240-et, a súlyos eseteké pedig egy hete stagnál. Hétfőn 464 fertőzöttet ápoltak intenzív terápián.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány koronavírus Románia vírus
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés