Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. szeptember 20. 20:29

Koronavírus: tizenhét mintavételi pontot állít fel a kormány

Amennyiben valakinek a kontaktkutatás kapcsán szükséges a tesztelése, a háziorvos időpontot kérhet a 17 ambuláns mintavételi pont valamelyikére, ha a jelentkező tünet- és panaszmentes – jelentette be Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Hirdetés

Rétvári Bence az őrbottyáni egészségház átadóján jelentette be a tizenhét mintavételi pont felállítását. Azt is elmondta:

ebben az esetben nem kell várni a mentőre, hanem a háziorvos közreműködésével kapott időpontban lehet elmenni a tesztre; az adott mintavételi ponton mentődolgozók veszik le a mintát.

A tesztelésre várókat 30 perces időközökkel hívják be, a fél óra alatt maximum 15 ember jelenhet meg. A tesztelések 8 és 22 óra között zajlanak.

Az államtitkár szerint arra törekednek, hogy minden esetben mindenki a számára legmegfelelőbb és a legkevesebb kellemetlenséggel járó tesztelési módot tudja választani.

Azt, hogy hol lesznek a mintavételi pontok, egyelőre nem lehet tudni, de az már biztos, hogy minden megyére nem jut majd legalább egy.

(Fotó: MTI/Mónus Márton)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány koronavírus teszt kontaktkutatás mintavételi pont Rétvári Bence
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés