• Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Több mint száz magyar, köztük sok szegedi érem a kajak-kenu reménységek versenyén a Maty-éren
Ziccer 2020. szeptember 20. 17:43

Több mint száz magyar, köztük sok szegedi érem a kajak-kenu reménységek versenyén a Maty-éren

Összesen 109 érmet, köztük 42 aranyat nyertek a magyar indulók a Szegeden rendezett, vasárnap befejeződött kajak-kenu Olimpiai Reménységek Versenyén. A 15-18 éves korosztály idei legjelentősebb nemzetközi regattáján az NKM Szeged Vízisport Egyesület tehetségei összesen 9 arany-, 9 ezüst- és 4 bronzérmet gyűjtöttek.

Az NKM közölte: a szegediek közül Molnár Csanád volt a legeredményesebb versenyző, a 16 éves kenus három számban is győzött, és begyűjtött egy ezüstöt is. A szintén szegedi Kiss Ágnes tökéletes versenyt zárt, három számban indult, mindhármat megnyerte. Kiss Ágnes és Molnár Csanád mellett Csorba Zsófia és Gyányi Levente is két-két aranyérmet szerzett, Kiszely Petra, Dobronoky Zalán, Papp László és Csanki Márk egy-egy számban állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Molnár Csanád és Gyányi Levente (középen) C2-ben győzött (fotó: NKM Szeged Vízisport Egyesület)

A szegediek részletes eredménysora ide kattintva nézhető meg.

Az egész viadal legeredményesebbje a tiszaújvárosi kajakos, az U17-esek között induló Máró Anna (nyitóképünkön) lett, aki három arany- és egy ezüstérmet szerzett. A legjobb nemzetnek járó serleget Magyarország vehette át – közölte a magyar szövetség a Facebookon.

Hazai részről két olyan sportoló is nyert, aki a jövő hét végén a felnőtt világkupán is ott lesz a Maty-éren: Rendessy Eszter K–1 1000 és K–1 500 méteren is a leggyorsabbnak bizonyult, míg Szellák Szabina K–1 200-on és Zupkó Vandával K–2 500-on diadalmaskodott. Mindkettőjüknek ez volt utolsó ifjúsági versenyük.

Makrai Csaba utánpótlás szövetségi kapitány szerint mind a négy szakágban jól teljesítettek a magyarok, és ez optimizmusra adhat okot a sportág jövőjét nézve.

Az Olimpiai Reménységek Versenyén 22 ország 15–18 éves kajakosai és kenusai mérték össze erejüket.

(Nyitóképünkön Máró Anna látható; fotó Magyar Kajak-Kenu Szövetség Facebook-oldala)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kajak-kenu Maty-ér Szegedi Olimpiai Központ Olimpiai Reménységek Versenye