Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. szeptember 20. 09:26

Koronavírus: ezer fölött az új fertőzöttek száma, többen meghaltak

Csongrád-Csanád megyében 29 koronavírusost vettek nyilvántartásba az elmúlt 24 órában.

Hirdetés

Az 1070 új fertőzöttel együtt 11 ezer 990-re nőtt a Magyarországon azonosított koronavírusosok száma. Az elhunytak száma 683-ra nőtt, 4391-en már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 12 ezer 916. Az aktív fertőzöttek 41 százaléka, az elhunytak 58 százaléka, a gyógyultak 40 százaléka budapesti.

404 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 32-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 25 ezer 583-an vannak, a mintavételek száma 615 ezer 999.

A kormányzati tájékoztató honlapon azt írják, az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány második hulláma zajlik Magyarországon. A kormány célja, hogy az ország működőképességét megtartsák, és ne hagyják, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat, ezért a könnyen betartható, általános szabályoknak most még nagyobb a jelentősége. „Tartsuk be a szabályokat, és akkor együtt újra sikerülni fog”.

Hétfőtől kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárló központok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. Ugyancsak hétfőtől 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni.

A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is azt kérik, kerüljék azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsák a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossanak kezet. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát. Az iskolákban októbertől a tanároknak és a diákoknak csak testhőmérséklet-mérés után lehet belépni.

Kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme. Az időseket is kérik, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben. Az idősotthonok fenntartóinak pedig mindent meg kell tenni a fertőzések elkerüléséért.

666 fertőzött Csongrád-Csanádban

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (7472) és Pest megyében (2455) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (899), Győr-Moson-Sopron (703), Hajdú-Bihar (694), Szabolcs-Szatmár-Bereg (667), Csongrád-Csanád megye (666) és Komárom-Esztergom (619). A fertőzésben legkevésbé érintett megye Békés (134).

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Csongrád-Csanád megye halálozás járvány koronavírus statisztika
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés