Hirdetés
Túl a városon 2020. szeptember 20. 09:01

Így néz ki az egyik magyarországi koronavírus-centrum orvosi pihenője és mosdója

Nem véletlenül mondják, hogy nem elsősorban a fizetés, hanem leginkább a fullasztó szakmai környezet és az infrastrukturális körülmények miatt vágynak külföldre a fiatal magyar orvosok.

Hirdetés

A Magyar Orvosi Kamara három képet közölt egy magyarországi koronavírus-centrumról, azon belül is az orvosi pihenőt és a mosdót fotózták. A MOK Facebook-oldalára feltöltött képekhez azt írták, nem kívánják megjelölni, melyik kórház koronavírus-osztályán készültek. 

Indoklásuk szerint

„a teljesítőképességük határán lévő kollégák gyakran félnek a feletteseik vagy épp az egészségpolitikai szereplők megrovásától”.

Hozzáteszik, nem az a céljuk, hogy pellengére állítsanak egy adott kórházat, csak szeretnének a kollégáiknak teret és lehetőséget biztosítani arra, hogy bemutathassák az ágazatot érintő problémákat. „Feladatunk védeni azt, aki védelmet és anonimitást kér a tagjaink közül”.

Bíznak benne, eljutnak a fotók a kórház fenntartójához, de

azt sem szeretnék, hogy valaki azt gondolja, az adott intézmény nem biztosít jó színvonalú ellátást a betegeknek.

„Kollégáink emberfeletti teljesítményét mutatja, hogy ilyen körülmények között öltözve és »pihenve« is képesek jó színvonalon ellátni a hozzájuk segítségért fordulókat” – olvasható a bejegyzésben.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: egészségügy kórház koronavírus Orbán-kormány orvos pihenőhely