Szegeden 2020. szeptember 19. 15:22

Petőfitelepen bűvészkedett a Rádió 88 műsorvezetője, Tálas Péter Csongor

Képriport
Uniós pályázati forrásból szerveznek közösségépítő rendezvényeket Petőfitelepen. Szombaton már a hetedik ilyen eseményt tartották meg a Fő téren.

Nagyon sok család döntött úgy, hogy kihasználják a szombat délelőtti napsütést és kilátogattak a Fő térre, ahol számos program, játékok, ugrálóvár, valamint csillámfestés is várta őket. A gyerekek többek között próbára tehették ügyességüket memóriajátékkal, óriás jengával és dominóval, valamint a klasszikus horgász játékkal. Aki játszottak, azok ajándékokat kaptak a szervezőktől, akár nyertek, akár veszítettek. A sportpályán fából készült régi népi játékok is várták a kicsiket. Az egyik asztalnál pedig az apukák bemutathatták tökfaragó tudásukat is. A szépülni vágyó kicsik pedig csillámfestést is kérhettek magukra.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Szabó Luca galériáját!

Nagy sikere volt a lufihajtogató fiatalembernek is, akinek a keze alól pillanatok alatt lufiból készült kutya, kard, virág és hasonlók kerültek kis a gyerekek nagy örömére. Kolléganőnk, Szabó Luca pedig az igazi fényképezőgépe mellé kapott egy hajtogatottat is. A vállalkozó kedvűek egy lovas kocsival bejárhatták a városrészt, ezt a programot nagyon sokan választották.

Az iskola előtt felállított kis színpadon különféle fellépők váltották egymást. Sokan voltak kíváncsiak a Kozmosz akrobatikus tánccsoport produkciójára. A gyerekek és a felnőttek is nagyon élvezték Tálas Péter Csongor bűvész műsorát. A fiatalembert többen, mint a Rádió 88 műsorvezetőjét ismerhetik, aki most teljesen más oldaláról mutatkozott be. Az egyik produkciója, amikor két másodperc alatt kirakta a Rubik kockát, nagy sikert aratott. Ez egyik kisgyerek csak annyit tudott kérdezni: „És ezt hogyan?” A délelőtt folyamán fellépett még a Fire Fantasy nevű tűzzsonglőr csoport is.

Kovács Gabriella férjével Sóki Róberttel és kislányukkal látogattak ki a rendezvényre. Gabriella elmondta, egy nagyon összetartó közösség él Petőfitelepen, akik figyelnek egymásra és segítik a másikat. „Mindenki ismer mindenkit, az itt élők szinte egy hatalmas családot alkotnak! Élmény itt lakni!”. Róbert annyit tett hozzá, hogy az utcájukban mindenki számíthat a szomszédja segítségére, amikor valamire szüksége van és ez jellemző az egész városrészre. Ezt követően újra Gabriella vette át a szót, aki elmondta, akármilyen rendezvény is van a városrészben, megmozdul a közösség, nem csak résztvevőként, hanem aktív közreműködőként is. Kiemelte, nem volt még olyan esemény, amelyre ne látogatott volna ki a családjuk.

Debreceniné Kőházi Edina közösségfejlesztő elmondta, az uniós pályázaton a Szeged Város Közösségéért Közalapítvány és konzorciumi partnere, az Alkotó Ifjúságért Alapítvány nyerte el támogatást, amelyből megvalósítják ezt a programsorozatot. A mostani tulajdonképpen a májusban, a járvány helyzet miatt elmaradt gyermeknap pótlása. Elmondta a Facebookon, a különféle petőfi-telepi oldalakon folyamatosan tájékoztatják az érdeklődőket a különféle rendezvényekről, ennek köszönhetően mindig sokan vannak a programokon.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: gyereknap Petőfitelep