Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Kína blokkolja a „ nemzeti szuverenitását, biztonságát és fejlődési érdekeit” sértő nagyvállalatokat
Túl a városon 2020. szeptember 19. 10:22 Forrás: MTI

Kína blokkolja a „ nemzeti szuverenitását, biztonságát és fejlődési érdekeit” sértő nagyvállalatokat

A külföldi vállalatok tevékenységének korlátozására alkalmas szabályokat ismertetett a kínai kereskedelmi minisztérium, miközben tiltakozását fejezte ki az egyes kínai mobilapplikációt betiltását célzó amerikai döntés ellen.

Hirdetés
Hirdetés

A CGTN kínai nemzetközi hírcsatorna közlése szerint a minisztérium a korábban már többször kilátásba helyezett „nem megbízható entitások listájára” vonatkozó szabályokat tett közzé. A listán olyan külföldi vállalatok, szervezetek és egyének szerepelnek, akik veszélyeztetik Kína nemzeti szuverenitását, biztonságát és fejlődési érdekeit, vagy megsértik az elfogadott kereskedelmi alapelveket.

A minisztérium szombati közlése szerint az érintetteket eltiltják a Kínával folytatott import- és exporttevékenységtől, nem fektethetnek be az országban és nem léphetnek be Kínába.

A bejelentés egybeesik azzal, hogy vasárnap az Egyesült Államokban érvénybe lép az a határozat, amelynek alapján tilos lesz a WeChat és a TikTok kínai mobilapplikációk letöltése. A kínai kereskedelmi minisztérium közleményben tiltakozását fejezte ki a döntés ellen, és arra figyelmeztette Washingtont, hogy ha nem hagy fel az egyoldalú lépsekkel, akkor Peking kénytelen lesz intézkedéseket tenni a kínai vállalatok jogainak és érdekeinek védelmében.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Kína Peking

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés