Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Lezárult a beiskolázási támogatások kifizetése: az idén több család kért és kapott segítséget az iskolakezdéshez
Szegeden 2020. szeptember 18. 18:07

Lezárult a beiskolázási támogatások kifizetése: az idén több család kért és kapott segítséget az iskolakezdéshez

Szeptember 15-éig lehetett igényelni a szegedi szülőknek általános iskolás gyermekük után a tízezer forintos beiskolázási támogatást. Tavaly óta minden szegedi lakhelyű és itt élő általános iskolai tanuló 10 ezer forint beiskolázási támogatást kap az önkormányzattól.

Hirdetés

– Már első alkalommal is hatalmas volt az érdeklődés, az idén pedig valamivel több család kért és kapott támogatást – mondta Novkov Veszelinka, az önkormányzat Humán Közszolgáltatási Irodájának vezetője.

Ez annyit jelent, hogy nagyjából 11 ezer jogosult közül tavaly augusztusban 9462-en kaptak iskolakezdési támogatást, összesen 7055 családon tudott így segíteni az önkormányzat.

Az idén a szeptember 15-i határidőig összesen 7222 család adott be igénylést, amelyből 139 nem felelt meg a kiírás követelményeinek – többek között azért, mert az igénylő nem rendelkezett szegedi lakcímmel –, és ezért elutasították a kérelmét.

Az így maradt

7083 család 9420 gyermek után kaphatott tízezer forintos beiskolázási támogatást.

Tavaly a gyermeket száma kicsivel több, összesen 9460 volt, ami azt jelzi, néhány családban most kevesebb volt az általános iskolát kezdő diák, mint tavaly.

Örvendetes, hogy az igénylések kétharmada tavaly és az idén is online érkezett be az ügyfélkapun keresztül, amit most, a járványhelyzet idején az iroda munkatársai külön is kértek. Míg 2667 család papíron küldte be a kérelmét, addig 4555 inkább az internetet választotta.

A támogatások többségét, akárcsak tavaly, az idén is folyószámlára utalták, minimálisra szorítva ezzel a készpénzforgalmat.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: iskolakezdési támogatás támogatás

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés