Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2020. szeptember 18. 11:43

MOL-Pick Szeged: hat kézilabdázó koronavírusos

A csütörtöki tesztelés során kiderült, hogy az eddigi öttel szemben hat játékos koronavírusos a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatában.

Hirdetés
Hirdetés

Szűcs Ernő Péter a Szeged Televízió híradójának azt mondta, a második csapatból töltik fel a játékos keretet, hogy megfelelő létszámmal tudjanak edzeni.

Hozzátette, a PSG elleni mérkőzést a héten biztosan nem fogják megrendezni, viszont a jövő héten Kielcében játszani fog a Tisza partiak együttese.

Az elnök szerint, ők hiába tartják be maximálisan az előírásokat, ha az ellenfelekről ez már nem mondható el. Szűcs nem engedne be nézőket a mérkőzésekre, és jobban ellenőrizné a protokoll betartását a csapatoknál.

Korábban írtuk:

A második tesztelésen a játékosok mellett a szakmai stáb tagjai, valamint a munkatársak is részt vettek az együttes honlapjának pénteki beszámolója szerint.

A MOL-Pick Szeged ezúttal sem nevesítette az érintetteket, akik közül egyelőre csak Bánhidi Bence jelentette be, hogy megbetegedett.

Akiknek mindkét vizsgálat negatív eredményt hozott, pénteken elhagyhatták a hatósági karantént. Az edzések szigorú egészségügyi intézkedések mellett újraindulhatnak.

A csütörtökre tervezett Paris Saint-Germain elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzést, és a szombati, Cegléd elleni bajnoki meccset elhalasztották, de a csapat jövő hétre tervezett találkozóinak sorsáról egyelőre nem közöltek híreket. Mindkét mérkőzés új időpontjáról a Magyar Kézilabda Szövetség, valamint az EHF dönt majd.

A MOL-Pick Szeged hétfőn egy, kedden további négy, ezúttal pedig újabb egy megbetegedésről számolt be.

Kiss Bence, a szegediek cégvezetője az M1 aktuális csatornán elmondta, igyekeznek a saját utánpótlásukból pótolni a kiesett játékosokat. „Szeretnénk, hogy egy normális csapattal, reális erőt mutatva tudjunk játszani, de ez értelemszerűen nem fog megvalósulni” - vélekedett.

Hozzátette, folyamatos kapcsolatban állnak az európai szövetséggel és a lengyel Lomza Vive Kielce csapatával a jövő szerdai BL-meccs elhalasztásával kapcsolatban, hiszen ahhoz háromoldalú megállapodás szükséges.

„Ha úgy alakul, akkor a kötelezettségeinknek eleget fogunk tenni, kiállunk, és küzdünk a tőlünk telhető maximumon” - szögezte le.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bánhidi Bence koronavírus MOL-Pick Szeged

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés