Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Oroszország félrevezető információkkal próbálja aláásni a demokrata Joe Biden kampányát az FBI igazgatója szerint
Túl a városon 2020. szeptember 18. 08:01 Forrás: MTI

Oroszország félrevezető információkkal próbálja aláásni a demokrata Joe Biden kampányát az FBI igazgatója szerint

Nahát!

Hirdetés

Oroszország félrevezető információkkal próbálja aláásni Joe Biden demokrata párti elnökjelölt kampányát – jelentette ki Christopher Wray, a Szövetségi Nyomozó Iroda, vagyis az FBI igazgatója a képviselőház belbiztonsági bizottságának csütörtöki meghallgatásán.

Wray szerint Oroszország nemcsak Biden kampányát próbálja meg aláásni, hanem igyekszik megrendíteni az amerikaiak bizalmát a választási folyamat hiteleségében is. De szerinte a legnagyobb aggodalomra az orosz dezinformáció mértéke és folyamatossága ad okot.

Az amerikai választási folyamatba történő orosz beavatkozást illetően nem Wray az első, aki figyelmezteti a törvényhozókat és a közvéleményt. Augusztus elején az Országos Elhárítási és Nemzetbiztonsági Központ (NCSC) igazgatója, William Evanina szintén kongresszusi meghallgatáson jelentette ki, hogy

Moszkva megpróbálja befolyásolni az amerikai választásokat. És arról is beszélt, hogy más-más célokkal ugyan, de Kína és Irán szintén ezzel próbálkozik.

Az FBI igazgatója szerint a szövetségi nyomozók fokozott figyelmet fordítanak az amerikai technológiák és ipari titkok ellopására irányuló kínai kísérletekre is.

Az ázsiai ország tevékenysége szerinte olyan erőteljes, hogy az FBI-nál új elhárítási dossziét nyitottak Kínának.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Amerikai Egyesült Államok Donald Trump Egyesült Államok Joe Biden Kína Oroszország FBI
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés