Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Bánhidi Bence: Sajnos nem tünetmentes, hanem tünetekkel járó pozitív vagyok
Ziccer 2020. szeptember 17. 22:24

Bánhidi Bence: Sajnos nem tünetmentes, hanem tünetekkel járó pozitív vagyok

A MOL-Pick Szeged játékosa nem gondolta volna, hogy a vírus képes ledönteni a lábáról egy 130 kilós embert, ráadásul egyik napról a másikra.

Hirdetés

Bánhidi Bence, a MOL-Pick Szeged válogatott kézilabdázója a Facebookon, hivatalos rajongói oldalán osztott meg egy rövid videót csütörtök délután, amiben arról beszél, hogy a csapat hétfői koronavírus-tesztje után derült ki, hogy fertőzött.  

„Pozitív tesztet produkáltam, és sajnos nem tünetmentes, hanem tünetekkel járó pozitív vagyok”

– mondta a videóban a beálló.

„Soha nem gondoltam volna, hogy ez a vírus képes egy 130 kilós embert ledönteni a lábáról egy nap alatt, hisz' vasárnap még semmi bajom nem volt.”

Bánhidi elmondta, hogy hétfő délután gyengeség lett úrrá rajta, fájt a feje, köhögött, estére be is lázasodott, a tünetei pedig az elmúlt napokban nem változtak. A mai naptól már ízeket sem érez, ami azért viseli meg különösen, mert nagyon szeret enni.

A videóban a válogatott sportoló arról is beszélt, hogy abban bízik, mihamarabb túl lesz a betegségen, és újra játszhat, de azt még nem tudja,  hogy erre mikor kerülhet sor, hiszen a vírus szövődményekkel is járhat, valamint két negatív tesz után még rengeteg kivizsgáláson kell részt vennie.

A MOL-Pick Szeged hétfőn jelentette be, hogy hatósági karanténba került az összes játékosuk, a szakmai stáb tagjai, valamint a velük érintkezésben lévő munkatársak egy, „a klub szűkebb környezetébe tartozó személy” pozitív koronavírus-tesztje miatt. Kedden aztán az is kiderült, hogy összesen öt játékosuk fertőződött meg a vírussal, és hogy elhalasztották a csütörtökre tervezett PSG elleni BL-mérkőzést.

Bánhidi Bence a klub eddigi egyetlen játékosa, akiről név szerint tudni lehet, hogy fertőzött.

Mivel Bánhidi tüneteket is produkál, a szakemberek szerint legalább hat hetet kell majd kihagynia, ennyi ideig edzeni sem szabad. Azoknak a játékosoknak pedig, akik megfertőződtek, de nincsenek tüneteik, legalább kettő, legfeljebb négy hetet kell kihagyniuk. (Már ha vannak ilyenek.)

Bánhidi Bence teljes videója itt nézhető meg:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bánhidi Bence járvány koronavírus MOL-Pick Szeged covid-19 férfi kézilabda fertőzés karantén kézilabda vírus Bajnokok Ligája
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés