Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. szeptember 16. 16:35

Lázár János nem jelent meg az általa indított peren

Rágalmazás miatt magánvádas pert kezdeményezett Lázár János országgyűlési képviselő, korábbi kancellária miniszter Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester ellen, mert szerinte a városvezető alap nélkül állította, hogy Lázár egy kifizetés megtagadásával csődbe vitt egy céget.

Hirdetés

A szerdai peren nem jelent meg a magánvádló Lázár János, akinek jelenléte az idevonatkozó perrendtartás miatt elengedhetetlen lett volna a tárgyalás megtartásához. Éppen ezért dr. Nánási Illés tárgyalást vezető bíró jogi képviselőjén keresztül arra szólította fel a Fidesz színeiben politizáló parlamenti képviselőt, hogy igazolja szerdai távolmaradását.

Lázár ügyvédje elmondta, hogy védence országgyűlési munkájával kapcsolatos hivatali elfoglaltság miatt nem tud részt venni a tárgyaláson. Jelezte azt is, szeptember 11-én erről hivatalosan értesítették is a bíróságot.

Erre reagálva a bíró elmondta: tájékozódott, és plenáris ülés nem tartanak ezen a napon az Országgyűlésben. Hozzátette: ez nem, de más megakadályozhatta Lázár Jánost abban, hogy személyesen megjelenjen a szegedi tárgyaláson. Mint kiderült a Lázár ügyvédjének szavaiból: frakcióülésen tartózkodik védence ezen a napon.

Egyben felhívta arra Lázár János ügyvédjének figyelmét, hogy a bíróság igazolást kér a magánvádlótól arról, miért nem tudott személyesen eljönni a tárgyalásra. E helyett egyelőre egy bejelentést kaptak, hogy a politikus nem jön el a szeptember 16-ai tárgyalásra. Ezzel összefüggésben arra hívta fel Lázár János jogi képviselőjének figyelmét, hogy a szóban forgó igazolás benyújtására nyolc napjuk áll rendelkezésre.

Amennyiben a megadott határidőig nem érkezik értékelhető igazolás, akkor a bíró mérlegelhet, hogy megszünteti a peres eljárást vagy folytatja. A szerdai tárgyalási nap lezárása előtt Nánási Illés bíró kihirdette, hogy október 21-ére halasztja a tárgyalást. Ha azon sem jelenik meg a magánvádló Lázár János, akkor megszünteti az eljárást.

Az alig tíz perces tárgyalást követően Márki-Zay Péter és védője reményét fejezte ki, hogy a per folytatódni fog, mert bíróság előtt szeretnék bizonyítani, hogy nem követett el rágalmazást a hódmezővásárhelyi polgármester. Lázár János ügyvédje nem kívánt nyilatkozni a sajtónak az elnapolt tárgyalást követően.

B. P.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Lázár János Márki-Zay Péter per
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés