Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. szeptember 15. 21:38

Kötelező maszk: eddig két utast kellett leszállítani Szegeden

Nem voltak hajlandók maszkot viselni, ezért két utast le kellett szállítani a szegedi közösségi közlekedési járművekről – számolt be a Szeged Televízió.

Hirdetés

Hétfő óta már kötelező a szájat és orrot eltakaró maszkot viselni a MÁV, a Volán és az SZKT járművein is. Aki nem hajlandó maszkot viselni, akár 50 ezer forintos bírságot is kaphat. A maszkviselést a jegyellenőrök figyelik, a buszoknál a járművezetők is megtilthatják a felszállást.

A MÁV a készenléti rendőrséggel, a vagyonőrökkel és a polgárőrséggel együtt ellenőrzi a maszkhasználatot. Aki nem takarja el az orrát és a száját, a következő megállónál leszállítják.

Szegeden 99,5 százalékos eddig a maszkhasználat. Makrai László, a jegy- és bérletellenőrzésért felelős Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője a Szeged Televíziónak elmondta: mindkét utas a felszólítást követően leszállt a járműről, így nem kellett rendőrt hívni.

A Szeged Televíziónak megszólaló Vajda Józsefné szerint nagyon helyes, hogy ellenőrzik a maszkviselést. A szegedi nyugdíjas asszony úgy látja, sokan nem viselnek maszkot, vannak köztük idősek és fiatalok is. Szerinte mindenki megérdemelné a büntetést, aki nem takarja el a száját és az orrát.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: egészségügyi maszk ellenőrzés MÁV SZKT Volánbusz
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés