Szegeden 2020. szeptember 15. 18:29

Kijelölték a Szeged és térsége turisztikai térséget

A kormány 11 turisztikai térséget jelölt ki, az egyiket Szeged központtal. A térségek jövő év végéig 4 milliárd forintos támogatást kapnak a stratégiájuk kialakításához.

A 11 turisztikai térség uniós támogatásból alkothat stratégiát –  jelentette be Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese.

A vezérigazgató-helyettes szerint a turisztikai térségek kijelöléséről hétfőn megjelent kormányrendelet mérföldkő az ágazatban, és egyben tükrözi a Magyar Turisztikai Ügynökség szemléletváltását, azt, hogy a fejlesztések mellett az értékesítésre és a marketingre is fókuszálni kell. Könnyid László elmondta, abban bíznak, hogy a 11 térség a hazai turizmus versenyképes területe lesz. Erre kaptak most 4 milliárd forint uniós pénzt.

A tizenegy turisztikai térség mindegyike olyan saját márkát dolgoz ki, amely segíti piaci pozíciójuk meghatározását és az értékesíthetőséget.

Szerinte a térségek egymástól jól megkülönböztethetőek, így lehetőség lesz a versenyképes utazási csomagok kialakítására.

Ezt nézze meg!
Hatalmas bajban a turizmus és az utazási irodák, tüntetést szerveznek az állami segítségért
A magyar kormány teljesen magára hagyta a turisztikai szektort a koronavírus-járványban: itt a Szeged Podcast hatodik adása!

Az MTÜ vezérigazgató-helyettese kitért arra, hogy az új kijelölés alapot teremt a jövő turisztikai intézményrendszerének kialakítására is, amelyhez a helyi intézményrendszerek kapcsolódhatnak. A termékfejlesztéshez szükséges a helyi szereplők szemléletének átalakítása, a hálózatban gondolkodás erősítése.

A Magyar Turisztikai Ügynökségről korábban többen megírták, hogy a miniszterelnök lánya, Orbán Ráchel is aktív szerepet vállal a szervezet stratégiai munkájában. A 444.hu azt írta: „Orbán Ráhel szerepe valójában több mint említésre méltó: a turisztikai szakma, fesztiválszervezők és a kabinetiroda életének ismerői közt rég óta nyílt titok, hogy a miniszterelnök lánya jelentős befolyással bír az MTÜ-n belül, személyi kérdésekben és egyéb döntésekben egyaránt”.

A lap azt is megjegyzi, Orbán Ráhel a lausanne-i École Hoteliere Lausanne egyik Executive MBA osztályának hallgatója volt, tehát kétségtelenül képzett a turizmus terén.

(Nyitóképünk illusztráció.)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Magyar Turisztikai Ügynökség turizmus Szeged és térsége turisztikai térség