Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Vonzóbbá teszik a Tiszát – lezárult a 300 millió forintos turisztikai fejlesztés a Partfürdőn
Szegeden 2020. szeptember 15. 16:25

Vonzóbbá teszik a Tiszát – lezárult a 300 millió forintos turisztikai fejlesztés a Partfürdőn

Valósággá, a mindennapok részévé szeretné formálni az önkormányzat az elképzelést, miszerint a Tisza Szeged főutcája. Fontos lépés ebben az irányban a Partfürdőn elkészült 300 millió forint értékű turisztikai beruházás.

Hirdetés

Szeged egyik különleges adottsága, hogy a Partfürdő a belvárosban helyezkedik el – kezdte a fejlesztéseket lezáró keddi sajtóeseményen mondott beszédét Nagy Sándor városfejlesztésért felelős alpolgármester. A turisztikai célú beruházásokat magában foglaló pályázat során összesen 300 millió forintból sétányokkal, sportpályákkal újult meg a Partfürdő szárazföldi része, és egy úszómű is épült a Tiszára.

Ez utóbbi közel 180 millió forintba került. Az építmény az egyedi hangulatú vendéglátóhelyen kívül kishajók, illetve motorcsónakok számára üzemel kikötőként. Az úszómű a megnyitása óta eltelt rövid idő alatt minden túlzás nélkül kedvelt városi célponttá vált – jelezte Nagy Sándor, aki a most lezárult beruházást egy tágabb városi fejlesztési keretbe illesztve úgy fogalmazott: része a Tisza Szeged főutcája-programnak.

Bár részleteket nem árult el, az alpolgármester elmondta:

az elkövetkező években több, ezt a koncepciót erősítő fejlesztést terveznek, alapvetően uniós források bevonásával és önkormányzati hozzájárulással.

– Nemrég valaki azt mondta nekem, hogy ez Szeged legjobb helye. Legyünk igazságosak, ez Szeged egyik legjobb helye – vette át a szót Jávorszky Iván, a Partfürdőt is üzemeltető Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont ügyvezető igazgatója, utalva a nemrég üzembe helyezett úszóművön található, nyolcvannyolc vendég befogadására alkalmas Garden Stégre.

A Partfürdő az idén lezárult jelentős fejlesztések ellenére sem a legjobb évét futja – állapította meg az ügyvezető, emlékeztetve arra, hogy a járványügyi vészhelyzet, majd júniusban az áradó Tisza hátráltatta az építkezést, amikor hosszú időre bezárt a Partfürdő. Hozzátehetnénk, hogy kényszerű okok miatt elmaradt az év legnagyobb itteni eseménye, a Szegedi Ifjúsági Napok, ami látogatottság és bevételek szempontjából egyaránt érzékenyen érintette a fenntartót.

Jávorszky Iván szintén a Partfürdő különleges elhelyezkedését emelte ki, amikor arról beszélt, hogy ez a 16 hektáros terület a város központjában található.

Július közepe óta várja vendégeit az újszegedi oldalon az úszóművön üzemelő étterem, a Garden Stég. Üzemeltetője, Jakab Gusztáv elmondta: hosszas és minden részletre kiterjedő tervezés előzte meg az új vendéglátóhely kialakítását.

– Olyan élményt kaphatnak a nálunk vacsorázó vendégek mintha a tengerparton fogyasztanának, de ehhez nem kell száz és ezer kilométereket utazniuk – fogalmazott Jakab Gusztáv.

Az étterem népszerűségét mi sem jelzi jobban, hogy előzetes asztalfoglalás nélkül szinte lehetetlen itt vacsorázni, legyen szó szombatról, vasárnapról vagy hétköznapról.

A Facebookon pedig pár hét alatt hatezer követőjük lett, ami jól mutatja a hely népszerűségét.

B. P.

(fotók: Iványi Aurél)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: beruházás fejlesztés partfürdő Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. Tisza turizmus
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés