Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • MOL-Pick Szeged: öt játékos koronavírusos, elhalasztották a PSG elleni BL-meccset
Ziccer 2020. szeptember 15. 11:27 Forrás: MTI

MOL-Pick Szeged: öt játékos koronavírusos, elhalasztották a PSG elleni BL-meccset

Elhalasztották a MOL-Pick Szeged–Paris Saint-Germain mérkőzést, amit csütörtökön játszottak volna a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában.

Hirdetés
Hirdetés

Az európai szövetség (EHF) honlapjának keddi híradása szerint a szegediek egyik játékosa megfertőződött a koronavírussal. Az esetről a klub hétfőn tájékoztatta az EHF-et, a szövetség elrendelte a csütörtöki mérkőzés elhalasztását, mivel az egész csapatnak hatósági karanténba kellett vonulnia.

„Nem volt más választásunk, mint elhalasztani a mérkőzést, de mi is és a klubok is felkészültek erre a helyzetre” – mondta az M1-nek Martin Hausleitner, az EHF főtitkára. Hozzátette, pont az ilyen esetek miatt hagytak néhány szabad időpontot a versenynaptárban, és biztosak abban, a klubok tudnak megoldást találni a helyzetre.

„Egyelőre várjuk, a szegediek mikor léphetnek ismét pályára, mert első az egészség” – jelentette ki Hausleitner.

A találkozó új időpontját a két klub illetékeseivel együtt jelöli majd ki az EHF.

Az M4-nek Szűcs Ernő Péter klubelnök elmondta, hogy

megérkeztek az első tesztek eredményei, amelyek kimutatták, hogy jelenleg nem egy, hanem öt fertőzött játékosuk van. A második tesztelés csütörtökön lesz. 

Szűcs Ernő Péter hozzátette, nem tudják, hogy lejátszhatják-e a PSG elleni meccset a közeljövőben. „Nem tudjuk, hogy lesz-e annyi emberünk, aki játékra alkalmas, vagy egyáltalán nem fogunk tudni mérkőzést játszani”.

A Sportkórház álláspontja szerint a tünetet nem produkáló kézilabdázóknak legalább kettő, legfeljebb négy hetet, a tünetet produkálóknak pedig hat hetet kell kihagyniuk, ennyi ideig edzeniük sem szabad.

Éppen ezért Szűcs Ernő Péter jelezte, nem tudja, mikor folytatódhatnak a közös gyakorlások.

Az már biztos, hogy a szegediek a szombatra tervezett, Cegléd elleni bajnoki mérkőzésüket is elhalasztották, a Kielcében sorra kerülő jövő heti BL-meccs sorsa egyelőre bizonytalan.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bajnokok Ligája férfi kézilabda MOL-Pick Szeged Paris Saint-Germain

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés