Túl a városon 2020. szeptember 15. 09:51

Majdnem tragédiát okozott egy közveszélyes sofőr az autópályán

Egyre többször olvashatunk arról a híradásokban, hogy egy autó vezetője valamilyen okból rossz irányba hajt fel egy autópályára. Történt már ilyenből halálos baleset is, és volt olyan, hogy az ütközést szerencsére mindenki megúszta. Most hat ember életét veszélyeztette egy idióta sofőr.

Szombaton írtunk arról, hogy a Veszprémet elkerülő 3 sávos autón egy Volvo hajtott szembe a forgalommal. Akkor a sofőrt még az sem zavarta, hogy busz és több autó is érkezett szemből, akik villogtak, dudáltak neki. Ámokfutásának a rendőrök vetettek véget.

Mint kiderült, a múlt héten nem az volt az egyetlen ilyen eset. Pénteken az M25-M3-as gyorsforgalmi úti csomópontjában egy utánfutót húzó pikcup akart felhajtani szembe a forgalommal. Az esetet a Magyar Közút kamerája rögzítette.

A videót megnézve az emberben egy kérdés merül fel: Mégis, mi volt az elképzelés?

Az autós egy darabig, ahogy kell, követte az út ívét, azonban utána szembefordult a forgalommal. Egy nagy sebességgel érkező SUV nem tudta elkerülni az ütközést. Súlyos tragédia csak azért nem következett be, mert a szabályosan közlekedő autó vezetőjének volt annyi lélekjelenléte, hogy a pickup és az utánfutó közé kormányozta a kocsit. Mint kiderült a személyautóban 2 felnőtt és 4 gyermek utazott. Szerencsére a balesetnek csak könnyű sérültjei lettek.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: autópálya baleset forgalommal szemben