Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. szeptember 15. 07:20

Koronavírusos lett egy óvónő, az egész falut fertőtlenítették Kübekházán

A polgármester rendelte el, hogy autóról permetezzenek vírusellenes szert a levegőbe.

Hirdetés

Emlékeznek még az úgynevezett melegködös szúnyogírtásra, amit idén nyáron Szegeden is alkalmaztak a vérszívók ellen?

Egy ehhez megszólalásig hasonlító módszerrel fertőtlenítették egész Kübekházát hétfőn este, amire azért volt szükség, mert vasárnap kiderült, hogy koronavírusos a falu egyik óvónője. Az óvónő azóta természetesen karanténba van, valamint az óvoda érintett csoportja is.

Hétfőn reggel már fertőtlenítették a kübekházi óvoda összes helyiségét, még a külső részeit is, de Molnár Róbert polgármester elrendelte, hogy a nap végén az egész falut fertőtleníteni kell.

A melegködös fertőtlenítő módszerről Molnár a 444 szerint azt mondta, ezzel a levegőben és a felületeken levő vírusokat is képesek elpusztítani, még a házak kapuiról is.

„Nagyon fontosnak tartjuk, hogy ezt megcsináljuk. Bár a kormány elvonta a forrásainkat, a falu lakói összeadtak tavasszal egymillió forintot a védekezésre. Ezt akkor nem költöttük el, a tartalékainkat használtuk”

– idézi a lap a polgármestert.

Molár szerint egy ilyen fertőtlenítés bruttó 130 ezer forintba kerül, és nem veszélyes sem az emberre, sem az állatokra, sem a növényekre.

Kübekházán ezen kívül minden nap kézi permetezővel fertőtlenítik a padokat, a kukákat, a játszótéri berendezéseket és a buszmegállókat is.

A kübekházi fertőtlenítést egyébként a szegedi Hygénia Kártevőirtó és Szolgáltató Kft. végzi, akik a 444 által idézett levelükben azt írják, hogy „csak és kizárólag az Országos Tisztiorvosi Hivatal engedélyével rendelkező, egészségügyben, élelmiszeriparban felhasználható virucid tulajdonságú fertőtlenítőszert használunk”. A levél szerint az anyag a felülettől függően 3-7 napra nyújt védelmet. 

A polgármester egyébként még vasárnap levélben teljes körű, azonnali tesztelést kért a megyei tisztifőorvostól a kübekházi óvodában és az iskolában, de kérésére hétfő délutánig nem kapott választ.

(Nyitókép: Kübekháza Hírszolgálat Facebook-oldal)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: betegség covid-19 fertőtlenítés fertőtlenítőszer fertőzés járvány karantén koronavírus Kübekháza Molnár Róbert vírus
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés