Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Úgy tűnik nem kisiklás volt a múlt heti győzelem:Szolnoki MÁV FC–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0–2 (0–1)
Ziccer 2020. szeptember 13. 19:03

Úgy tűnik nem kisiklás volt a múlt heti győzelem:Szolnoki MÁV FC–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0–2 (0–1)

A múlt heti Siófok ellen megszerzett első győzelem után a Szeged Szolnokra utazott, hogy bebizonyítsa, nem véletlen volt az eredmény. Nehéz feladat várt az akadémia játékosaira, hisz a tabella második helyén álló otthonába látogattak el. A kirándulást siker koronázta, meg lett az idei második győzelem.

Hirdetés

A Szeged fehérben, a Szolnok kékben lépett pályára. Ünnepi eseménnyel indult a mérkőzés, a hazai egyesület idén ünnepli fennállásának 110 éves évfordulóját ünnepli, ezért egy 72 éves és egy 5 éves szolnoki labdarúgó végezte el a kezdőrúgást.

A szegedi csapatot több szurkoló is elkísérte, hangjuk jól hallatszott a lelátóról.

A félidő első felében a hazaiak támadtak, először egy gyenge fejest fogott Varga, majd Tóth közeli próbálkozását kellett hárítania. Néhány perccel később egy beadást követően ismét Tóth próbálkozott, de Varga megint hárított.

Kemény összecsapások jellemezték a mérkőzést, előbb Grumic került a földre, akit ápolni is kellett, majd Vargát rúgták fel, egy ütközést követően pedig Moga maradt a földön.

Szeged is támadott, de nem igazán jutottak el a szolnoki kapuig, az egyik támadás pedig lesen akadt el.

A 31. percben Grumic nem bírta folytatni a játékot, le kellett cserélni.

Végre egy szép szegedi támadást láthattak a szurkolók, Varga – Germán – Dobos volt a labda útja, azonban a lövés mellé ment.

Ez az akció felrázta a szolnokiakat Novák alig maradt le egy beadásról, utána meg Varga fogta meg a kapura tartó lövést.

Az első félidő vége előtt néhány perccel megszerezte a vezetést a vendég együttes. Jovanovic beadásába olyan szerencsétlenül ért bele Kovács, hogy az róla a kapuba pattant. De az öngól is gól! (0-1)

A fordulás után a Szolnok egy szöglettel veszélyeztetett, majd Germán fejese halt el Molnár-Farkas kezében.

Az 56. perc cserélt a Szolnok, Szabó áll be Kónya helyére.

Pár perccel később villant az első sárgalap, Horgosi foci helyett egy kicsit az utcai harcot választotta és fejbe csapta Vargát. Hamaros kiegyenlített lett a lapok száma, Mohl is besárgult. Eldurvult egy kicsit a meccs, Ódort kellett ápolni egy kemény belépő után.

Felváltva kerülnek veszélybe a kapuk, előbb Jovanovic szöglete hal el a kapus kezében, az ellentámadás pedig Varga hárítja.

A második félidőben Dobos Barna frissített egy kicsit a támadó szekción, Varga helyére Bitó lép pályára. A csere nagyon jól bejött, hisz három percre rá Bitó a saját térfeléről indulva vezette a szolnoki kapura a labdát, lövése még kipattant a kapusról, azonban éppen Takács elé, aki nem hibázott! (0-2)

Mind a két csapat megduplázta sárga lapjainak számát, az egyik oldalon Kovács, a másikon pedig Jovanovic kapott lapot.

A végén még a hazaiak rendeztek egy kis tűzijátékot a szegedi kapu előtt, de gól nem született, így a Szeged-Csanád Grosics Akadémia megérdemelten szerezte meg idei második győzelmét.

Szolnoki MÁV FC– Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0–2 (0–1)
Szolnok, Tiszaligeti Stadion. Játékvezető: Gaál Ákos
Szolnok: Molnár-Farkas, Rokszin, Kotula, Horgosi, Tisza, Csirmaz, Tóth, Kovács, Kónya (Szabó 56.), Novák, Tamás.
Edző: Csábi József.
Szeged: Varga B. - Ódor, Szilvási, Moga, Mohl, Oláh, Jovanovic, Dobos (Rózsahegyi 79.), Varga Sz. (Bitó 73.), Germán, Grumic (Takács, 31).
Vezetőedző: Dobos Barna
Sárgalap: Horgosi (63.), Kovács (85.), Jovanovic (86.)
Gólszerzők: Kovács (ög, 43.), Takács (76.)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: labdarúgás Szeged-Csanád Grosics Akadémia országos bajnokság Szolnoki MÁV FC