Túl a városon 2020. szeptember 13. 12:09 Forrás: mti

Nem marad el, csak később rendezik meg a Kutatók Éjszakáját

Az eddig megszokott szeptember végi időponttól eltérően idén november 27-28-án rendezik a Kutatók Éjszakája nevű rendezvénysorozatot.

Hirdetés
Hirdetés

Idén a koronavírus-járvány felülírta a szokásokat, ezért az Európai Bizottság illetékesei úgy döntöttek, hogy a megszokott szeptember végi időponttól eltérően idén november 27-én és 28-án lehet bepillantani a különböző tudományterületek titkaiba - olvasható a szervezők közleményében.

A szervezők remélik, hogy a késő őszi időpontig a járványhelyzet lehetővé teszi az összes tervezett rendezvény megtartását, ugyanakkor a részt vevő intézmények - egyetem, kutatóintézet, laboratórium, múzeum, középiskola és sok más - arra is felkészülnek, hogy a világhálón keresztül nyújtsanak élményt a sok ezer érdeklődőnek.

A Kutatók Éjszakáján immár 14 éve szórakoztató, inspiráló előadásokon, kísérleteken, laborbejárásokon és további játékos programokon keresztül ismerkedhet minden korosztály a tudományos kutatás számos új eredményével és módszereivel.

Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett rendezvény legfontosabb célja, hogy a kutatók és fejlesztők sokszínű munkája vonzóvá váljon a fiatalok számára.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kutatók éjszakája