Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Vidnyánszky: az Amnesty International táborában készítették fel a tiltakozó színművészetiseket
Művház 2020. szeptember 12. 14:50 Forrás: Origo.hu

Vidnyánszky: az Amnesty International táborában készítették fel a tiltakozó színművészetiseket

Olyan csurkista elemekkel dolgozó interjút adott a Fidesz-párti Origónak Vidnyánszky Attila, hogy a fal adja a másikat. Arra utalgat: a többször is Soros-szervezetnek kikiáltott Amnesty mozgatja a szálakat a Színművészetin.

Hirdetés

A Csurka-árvák és így egy ideje már a Fidesz kedvenc elmélete a Soros-hálózat működése. Ez azért jó nekik, mert így egy homályos, nehezen kimutatható valamibe tudják beleönteni mindazt és mindenkit, aki mást gondol a világról, az országról és például a Színház- és Filmművészeti Egyetem elfoglalásáról.

Lubickol az önsajnálatban és a sértettségben Vidnyánszky Attila, aki már napok óta haknizik a NER-sajtóban. Leginkább azokat a frázisokat puffogtatja, hogy a Színművészetisek kibabráltak vele, pedig ő csak tárgyalni szeretne, jót akar, miközben az egyetem tanárai egyáltalán nem akarnak semmiről tárgyalni. Sőt, a jobboldal elsőszámú szín-házmestere szerint a tanárok a hallgatókat használják fel politikai céljaik elérésére.

Vidnyánszky ilyeneket mond az origós interjúban, hogy „hihetetlen politikai játszma ez az első pillanattól kezdve. Az az elképesztő, hogy az irányítói nem veszik figyelembe a diákok jövőjét. Nem számít nekik, hogy a fiatalokkal mi lesz. Döbbenetes, hogyan használják a hallgatókat, mennyire manipulálják őket”.

Szerinte az ügy „politikai játszma ez az első pillanattól kezdve. Olyan híreket kaptunk, hogy az Amnesty International segíti a tiltakozókat a szervezésben, és már nyáron egy táborban felkészítették a diákok egy részét arra, ami most történik”.

Vidnyánszky akkora önsajnálatban van, hogy szerinte szétszedik és megsemmisítik, majd sejtelmesen megjegyzi: „még mindig hiszek abban, hogy egyszer átszakad a gát, és azok a történetek, amelyeket most nem mondanak el, nyilvánosságra kerülnek”.

Az, hogy ezt üzenetnek kell-e érteni, nem kétséges, amikor a jelenlegi politikai kurzus emberi nyilvánosságot emlegetnek, akkor abból általában nem sül ki semmi jó.

Az interjú egyik legjobb részében egyszerűen pártpolitikát csinál a személye és a kormány módszerei ellen tüntető egyetemisták és oktatók ügyéből. Úgy fogalmaz:

„az ellenzék nem tud fogást találni a kormányon, nem tud esélyessé válni a 2022-es választásokon, ezért mindent bevet – akár a diákok jövőjét is feláldozva. Döbbenetes. Sajnálom, és őszintén fáj, hogy így manipulálják és használják a hallgatókat. A fiatalok között terjed a tűz, egyfajta szenvedély, és a józan ész már nem számít”.

A valóság mit sem számít, a lényeg a posztigazság kimondása, a párhuzamos valóság megteremtése, ahol a szegény, jótevő hatalmat bántják a gaz, elvadult színművészetisek és az őket mozgató ellenzéki politikusok. Sőt, Vidnyánszky Attila odáig megy, hogy világhatalmi összeesküvésként értelmezi a helyzetet:

„Rengetegen támadnak és gyaláznak. Gigantikus erővel mocskolnak engem és a Nemzeti Színházat is, amit vezetek. Természetesen mindez fájó, de bizonyos értelemben véve talán jobb így, mert most a maga teljességében megmutatkozik az az erő, amelyik Magyarországon – és a világ több országában – ezt a fajta ideológiát képviselve mindenre hajlandó”.

Amikor az interjúban azt kérdezik Vidnyászkytól, hogy hibázott-e társaival valahol, akkor azt mondja, „biztosan. Nyilván elkövettünk hibákat, lehetett volna ügyesebben, lendületesebben csinálni, elhangoztak rossz mondatok is. De nem ez a lényeg”.

Majd jön az interjú egyik leginkább felháborító része, amiben Vidnyászky felsorol egy szakajtónyi jó dolgot – új kampusz építését, új oktatási metodikát, konferenciák szervezését, nemzetközi kapcsolatok élénkítését, vendégtanárokkal –, amit behozna a Színművészetire, majd megjegyzi, a hallgatókkal és az oktatókkal kapcsolatban: „Az a gond, hogy elzárkóznak ettől” - mondja az Origónak.

Pedig Vidnyánszky Attila pontosan tudja, hogy a színművészetisek nem a felsorolt dolgoktól zárkóznak el – de akkor kimondjuk mi –, hanem a mindent szétbarmoló hatalomtól, a hatalmi arroganciától és a hatalom jól fizetett embereitől.

(Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: interjú Színház- és Filmművészeti Egyetem Vidnyánszky Attila
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés