Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. szeptember 12. 11:12

Koronavírus: azonnali tömeges és ingyenes tesztelést sürget az MSZP

Arra kéri az MSZP az országos tisztifőorvost, hogy rendelje el az azonnali tömeges és ingyenes tesztelést a szociális ágazatban dolgozók, a bentlakásos idősotthonokban élők és a magyar munkavállalók számára.

Hirdetés

Korózs Lajos, az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke szombaton online sajtótájékoztatón azt mondta, hogy az aktív fertőzöttek száma „borzasztó dinamikával növekszik”: pénteken hétszáznál is több új fertőzöttet azonosítottak, míg a tavasszal a legnagyobb szám még 210 volt.

Kórózs szerint intézményrendszer képes akár tízezer tesztet is elvégezni egy nap alatt, ezért „az egyetlen felelős döntés” az azonnali tömeges és ingyenes tesztelés.

A protokoll szerint azok a munkavállalók, akiknél koronavírus-fertőzés gyanúja merül fel, két negatív teszt után járhatnak újra dolgozni. A magyar emberek nem tudják saját költségvetésükből kigazdálkodni a tesztek több tízezer, családok esetén akár több százezer forintos árát, és a kéthetes karantént sem tolerálják.

Az alaptörvény szerint minden embert megillet az emberi méltósághoz, élethez, a szociális biztonsághoz, valamint a testi és lelki egészséghez való jog.

Korózs Lajos úgy fogalmazott: „reméljük, hogy nem az vezérli az országos tisztifőorvost, mint tavasszal, hogy az intézményekre gyakorlatilag rázárta az ajtót, és a vírust bent tartották.” 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: ingyenes járvány koronavírus MSZP teszt
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés