Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Orbán: hatósági áras koronavírusteszt jön, miközben az ország működőképessége a cél, nem az, hogy mindenki maradjon otthon
Túl a városon 2020. szeptember 11. 09:34

Orbán: hatósági áras koronavírusteszt jön, miközben az ország működőképessége a cél, nem az, hogy mindenki maradjon otthon

A miniszterelnök a szokásos pénteki Kossuth rádiós kinyilatkoztatásában azt mondta: Magyarországnak működnie kell, nem engedhető meg, hogy a vírus újra megbénítsa az országot.

Hirdetés

Ez olvasható ki a nemzeti konzultációból, ezért döntöttek így. „Az a haditerv, amit elkészítettünk és a kezemben van, az elsősorban a nemzeti konzultáció eredményeire épül” – fogalmazott Orbán

Miközben megjelent, hogy minden eddiginél több, 718 új fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában, a kormány éppen azon szigorú korlátozások ellenkezőjére készül, mint amelyek a járvány első hullámában voltak tapasztalhatók, miközben természetesen meg akarja védeni az idősek életét. „A cél most nem az, hogy mindenki maradjon otthon és álljon meg az ország, a cél az, hogy megvédjük Magyarország működőképességét” – fogalmazott Orbán Viktor.

A miniszterelnök azt is bejelentette, hogy hatósági áras lesz a koronavírus-teszt és aki kéri, annak ingyenesen beadják az influenza elleni védőoltást.

Az interjúban az is elhangzott: az oktatásban nem kell számítani általános korlátozásra, egyedi döntéseket fognak hozni az adott helyzetekben. Ez azt jelenti, hogy egyelőre nem rendelnek el kötelező iskolabezárást és online oktatást.

A kormányinfón több belengetett információt is részletezett Gulyás Gergely kancelláriaminiszter, például azt, hogy mennyibe kerülhetnek a tesztek.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: interjú Kossuth Rádió Orbán Viktor
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés