Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. szeptember 10. 19:42

Csak az ügyészség tudja, miért nem veti fel a bűncselekmény gyanúját Szijjártó jachtozása

Esetleg Szijjártó Péter, de ő erről nem tájékoztatja a közvéleményt, csupán azt hajtogatta eddig: magánügy, hogy egy közpénzen meggazdagodott milliárdos hajóján pihent.

Hirdetés

A külgazdasági- és külügyminiszter az ország negyedik leggazdagabb embere tulajdonában lévő luxusjachton nyaralt, aminek a bérleti díja 60 millió forint körül mozog. Szijjártó Péter hetek óta nem ad magyarázatot arra, hogy miért épp a közbeszerzéseken a cégeivel rendre kiválóan szereplő Szíjj László jachtján pihent.

Ezért Vadai Ágnes DK-s képviselő kérdést tett fel Polt Péter legfőbb ügyésznek, a külügyminiszter fizetett-e a jachtozásért, és megsértette-e a törvényt vagy sem.

Polt válaszában azt írta:

„A Központi Nyomozó Főügyészség a kérdésével érintett tárgyban egy magánszemély által tett feljelentést elutasított, mivel a rendelkezésre álló adatokból kitűnt, hogy a feljelentett cselekmény nem bűncselekmény”.

A 444.hu arra hívja fel a figyelmet a vonatkozó cikkében, hogy az ügyészségen kívül senki sem tudja, hogy melyek ezek a „a rendelkezésre álló adatok”.

(Nyitókép forrása: 24.hu, MTI/Koszticsák Szilárd)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: DK feljelentés legfőbb ügyész Polt Péter Szijjártó Péter Vadai Ágnes
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés