Szegeden 2020. szeptember 9. 11:46

Nemcsak a belvárosi, a külterületi utakra is figyel a szegedi önkormányzat

Biztonságosabban lehet közlekedni a tápéi Pitypang utcában és a Dorozsmához közeli Öreghegy dűlőben az útfelújítás után, amely a Vidékfejlesztési Program keretében valósult meg 116 millió forintos európai uniós támogatásból, és több mint 70 millió forintos önkormányzati forrásból.

Hirdetés
Hirdetés

Nagy Sándor alpolgármester elmondta, az önkormányzat az elmúlt időszakban uniós és saját forrásból jelentős összegeket fordít a szegedi utak felújítására. Többek között befejeződött a Kollégiumi út felújítása, de indul az ELI útjának fejlesztése, és hamarosan kezdődik a Dorozsmai út környékén lévő iparterületek útjainak korszerűsítése is. Ezek a fejlesztések nem csak a város belső területeit érinti, hanem a körtöltésen kívül részeket is érinti.

Az alpolgármester a külterületi utak fejlesztése kapcsán kiemelte, az év elejére elkészült Pitypang utca 385 méter hosszon kapott aszfalt burkolatot, ezáltal megnőtt az út teherbírása, és biztonságosabban lehet rajta közlekedni. Ebből 340 méter külterületi útszakasz, amely az uniós támogatásból készült el, 45 méter belterületi szakaszt pedig 100 százalék önerőből újított fel az önkormányzat.

A Széksósi útba torkolló Öreghegy dűlőben három utca – a Baltacin, az Öreghegyi és a Füzértekercs – kapott 1912 méter hosszon bitumen burkolatot, amelyen biztonságosabban lehet közlekedni, és az időjárás viszontagságainak is ellenáll. Az Öreghegyi utca 350 méteres szakaszán zúzott követ terítettek a földútra a közelben húzódó gazvezeték miatt.

Nagy Sándor hangsúlyozta ezeket a fejlesztéseket az önkormányzat a jövőben is folytatni kívánja, ennek üteme azonban a rendelkezésre álló pályázati forrásoktól és az önkormányzat anyagi erejétől függ.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Kollégiumi út Nagy Sándor Öreghegyi utca Pitypang utca útfejlesztés