Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. szeptember 8. 15:58

Újabb huszonkét felújított szociális bérlakással segít Szeged

Képriport
Botka László polgármestertől vehették át nyertes pályázatukat igazoló oklevelüket azok, akik szociális bérlakáshoz jutottak. Huszonkét pályázónak lesz holnaptól könnyebb az élete. 

Hirdetés

Az önkormányzat 2015-ben hirdette meg bérlakásprogramját. Az elmúlt öt évben 750 lakást újítottak fel és adtak át bérlőiknek – mondta el most zárult bérlakás pályázat ünnepélyes eredményhirdetőjén Botka László polgármester. 

Országosan is egyedülálló a szegedi önkormányzati bérlakásprogram, amit egyedivé tesz, hogy felújítva adják át a bérlőknek az ingatlanokat. A renoválás költségét teljes egészében a város fedezi. Botka László jelezte: olyan pályázati szempontrendszer alapján bírálják el a beérkező igényeket, ami teljes mértékben kizárja a szubjektív elemeket.

A most átadott huszonkét szociális bérlakás alapterülete 28 és 68 négyzetméter között változik, havi bérleti díjuk 9 ezer 500 és 23 ezer forint között mozog. Komoly segítség ez a friss bérlőknek, mert ilyen módon a piaci ár töredékéért juthatnak megfelelő színvonalú lakáshoz.

A városvezető az elmondottakhoz hozzátette, a program tovább folytatódik, már kiírták az új pályázatot, amiben 13 újabb ingatlan bérlőit keresik. Az írásos jelentkezéseket szeptember végéig várják. 

A most meghirdetett 22 ingatlanra összesen 210 pályázat érkezett, ebből 84 nem felelt meg a kiírási feltételeknek. Így 126 jelentkező közül kellett kiválasztani a frissen felújított ingatlanok új bérlőit. A most átadott lakások többségében garzonok, alapterületük 28-30 négyzetméter között mozog – mondta el Csarnó Zsuzsanna, az IKV Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Fiatal családosok és idősek a támogatottak között

Óriási segítséget jelent Boldizsár Lajos Dávidnak a most megkapott önkormányzati bérlakás. Családot alapított, de eddig nem lakhattak együtt élettársával, Evelinnel és tízhónapos kislányukkal, Ejsával. Dávid édesanyjával élt a Csillag téren, és kislányukat azért sem merték odaköltöztetni, mert ott penészesek voltak a falak, és attól féltek, hogy ettől beteg lehet. A fiatalember egy Szeged melletti mezőgazdasági vállalkozás üvegházában dolgozik, ahol paradicsomot termelnek.

Ivancsics Rozália egy üzlethelyiségből költözik az önkormányzati szociális bérlakásba (fotók: Iványi Aurél)

Tizenkét év albérletezésnek vetett véget a most elnyert szociális bérlakás a nyugdíjas korú Ivanics Rozália életében. Ő a Székely soron kapott lakást, ezt megelőzően két évig egy bérelt üzlethelyiségben lakott. Nagyon belefáradtam az albérletezésbe, ezért is nagyon örülök, hogy most bérlakáshoz jutottam – fogalmazott Ivanics Rozália, aki a szociális bérlakásokra kiírt pályázati lehetőségről az IKV ügyfélszolgálatán értesült. Ezt követően napi rendszerességgel nézte az ingatlankezelő honlapját, és adta be jelentkezését, miután megjelent a nemrégiben lezárult pályázati kiírás. 

A bérlők a következő napokban vehetik át az ingatlanok kulcsait.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: beruházás Botka László felújítás önkormányzat szociális bérlakás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés