Szegeden 2020. szeptember 7. 19:51

Repülőnap helyett AirPart Légishow a hétvégén, a rakparton

Az idei évben, a SZIA, a Szeged International Airshow is a koronavírus áldozata lett, mint sok más rendezvény, így elmarad a szokásos értelemben vett repülőshow. De ennek ellenére azért lesz látnivaló szombaton a rakparton.

Hirdetés
Hirdetés

Szeptember 12-én délután 4 órától a Huszár Mátyás rakparton a 4. Közép-Európa Kupa, 5. Szeged Ballon Kupa Fieszta és az Elő-Európa Bajnokság - mely a jövő évi világverseny főpróbája - egy nagyszabású repülős produkciókkal egybekötött megnyitóval vár mindenkit.

„A megnyitó keretein belül több tucat hőlégballon és repülő festi majd meg az eget, ezzel szeretnénk megajándékozni a szegedieket és megtisztelni a versenyzőket. A megnyitónak idén a Huszár Mátyás rakpart ad helyet. Két okból esett a választás a erre a helyszínre, az egyik, hogy a pandémia miatt bevezetett egészségügyi előírások, például a távolságtartás, ott könnyedén betarthatók. A másik, hogy a levegőben felvonuló légijárművek csodálatosan fognak mutatni Szeged fő utcája felett.”– mondta el Majó-Petri Zoltán, a Szegedi Közlekedési Társaság ügyvezető igazgatója.

Program:

A szervezők arra kérik a kilátogató vendégeket, hogy tartsák be az érvényben lévő speciális egészségügyi előírásokat. Emellett a helyszín több pontján is lehetőség lesz kézfertőtlenítésre. A rendezvényen a maszk viselése nem kötelező, de ajánlott.

Egy kis ízelőtő a programból:

Imreh Lajos (Lujó) MI-2 helikopter bemutatója

Dr Martin Graf Eagle bemutatója a 2018-as Szegedi repülőnapokon

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Huszár Mátyás rakpart légibemutató