Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Rekordszámú magyar filmet vetítenek ősszel a mozik: itt van néhány előzetes és a premierdátumok
Művház 2020. szeptember 7. 17:30

Rekordszámú magyar filmet vetítenek ősszel a mozik: itt van néhány előzetes és a premierdátumok

Lesznek romantikus vígjátékok, történelmi dokumentumfilmek és drámák is, a főszerepekben többek között Kerekes Vica, Mátray László, Molnár Áron, Bányai Kelemen Barna, Török-Illyés Orsolya és Rezes Judit látható.

Hirdetés

Nyáron újraindultak a magyar mozik, a több hónapos szünet után elsőként bemutatott magyar filmre, a Lóth Balázs rendezésében készült Pesti balhé című vígjátékra már mintegy 70 ezren vettek jegyet. A filmről megemlékeztünk a Mozizgatunk podcast egyik adásában is, csak azoknak ajánljuk, akik szeretik a nézhetetlen filmeket, vagy kifejezetten mazochisták.

Idén ősszel viszont további, a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült új magyar filmek érkeznek a mozikba – olvasható a Nemzeti Filmintézet közleményében.

Mint írják, csütörtöktől vetítik Lakos Nóra első mozifilmjét, a Hab című alkotást, Szegeden viszont már kedden lehet látni az új, romantikus vígjátékot a Zsigmond Vilmos Filmfesztiválon, aminek főszerepeit Kerekes Vica és Mátray László alakítják.

Nincs parancs! címmel készült 1989 sorsfordító eseményeiről egy magyar és egy német határőr történetén keresztül tényfeltáró történelmi dokumentumfilm Szalay Péter rendezésében, ami szeptember 17-től lesz a mozik műsorán, de a Zsigmond Vilmos Filmfesztiválon ezt is premier előtt lehet megnézni.

Szeptember 24-én, a velencei és a torontói filmfesztiválon tartott premierjét követően érkezik a mozikba Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmje, a főszerepekben Stork Natasával és Bodó Viktorral. Naná, hogy ezt is meg lehet nézni hamarabb Szegeden: a ZSVF zárónapján tartják a premier előtti vetítését, utána pedig közönségtalálkozó is lesz.

Kocsis Ágnes harmadik mozifilmje, az Éden számos nemzetközi fesztiválszereplés után október 15-én érkezik a hazai mozikba. A film magyar-román koprodukcióban, belga részvétellel készült.

Herendi Gábor új filmje, a Toxikoma Szabó Győző azonos című önéletrajzi írásán alapul, az alkotás október 22-től látható a mozikban, a főszerepeket Molnár Áron, Bányai Kelemen Barna és Török-Illyés Orsolya játssza.

A Rezes Judit, Mészáros Blanka és Mészáros Máté főszereplésével készült Gothár Péter-filmet, a Hét kis véletlent november 26-án mutatják be a mozik.

Nagy Viktor Oszkár Becsúszó szerelem című filmje november 12-től lesz látható. A vígjáték bepillantást enged a focidrukkerek lelkes, de ellentmondásos világába, és az örökbefogadás bonyodalmaiba.

Felméri Cecília első nagyjátékfilmje, a Spirál egy thrillerelemeket tartalmazó, humorral finoman átszőtt lélektani dráma, ami november 19-től látható a mozikban Kiss Diána Magdolna, Borbély Alexandra és Bogdan Dumitrache főszereplésével.

December elsejétől lesz látható A béke követei, a trianoni magyar békedelegáció munkáját bemutató dokumentum-játékfilm, amit Babos Tamás és Kálomista László Tamás rendeztek.

Varsics Péter első mozifilmjében, az Így vagy tökéletesben humorral és érzelemmel mesél egy ezoterikus sikerkönyvszerző és egy magát tehetséges szépírónak gondoló, kiégett reklámos hazugságokkal és önbecsapásokkal teli kapcsolatáról. A romantikus dramedy december 3-án érkezik Béres Mártával és Fekete Ernővel a főszerepekben.

A tervek szerint még idén bemutatják Bergendy Péter új filmjét, a Post mortemet. A Klem Viktor és Hais Fruzsina főszereplésével készült alkotás az első világháború és a spanyolnátha-járvány után játszódik egy magyar faluban.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: film mozi Belvárosi Mozi premier premier előtti vetítés Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés