Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2020. szeptember 7. 16:16 Forrás: pickhandball.hu

Szlovák válogatottal erősített a MOL-Pick Szeged

A szlovák válogatott balszélsője, Martin Stranovsky az év végéig Szegedre szerződött. A játékos a 42-es mezben fog játszani.

Hirdetés
Hirdetés

Az idén 35 éves játékos Érsekújváron ismerkedett meg a kézilabda alapjaival, majd 2005-ben Spanyolországba, a Leon csapatába szerződött. Itt mutatkozott be a Bajnokok Ligájában. 2012-ben szerződött a világhírű Barcelonához, itt két évet játszott, majd a német Erlangen következett, ahol négy évet töltött el. 2018-ban szerződött vissza Szlovákiába, a Tatran Presov együttesébe, amellyel tavaly a BL alsó ágán szerepelt.

Martin Stranovsky összesen 423 gólt szerzett az európai topligában. Kétszer játszott Bajnokok Ligája-döntőt, mindkétszer ezüstérmes lett. A szlovák nemzeti csapatban 96 meccsen 343-szor volt eredményes.

- Nagyon boldog vagyok, hogy az élettől kaptam ismét egy nagy lehetőséget, és egy ilyen neves klubban folytathatom a pályafutásomat. A szegedi kézilabdát nem kell bemutatni, tisztában vagyok vele, hogy Európa egyik élcsapatának a mezét húzhatom magamra. Hatalmas motivációt kaptam, hogy újból a BL-ben szerepelhetek, izgalommal várom, hogy bemutatkozzam a magyar élvonalban. Ellenfélként már megtapasztaltam, hogy milyen fantasztikus tábora van a csapatnak. Nagyon bízom benne, hogy hamarosan visszatérhetnek a szurkolók a lelátóra, mert velük lehetünk igazán erősek, és érhetünk el szép eredményeket. Testvérem, Tomás sokat mesélt Szegedről. Jó helyre kerültem, szeretném megmutatni, hogy jól jártak velem, ezért küzdök és hajtok majd minden meccsen – nyilatkozta Martin Stranovsky a klub honlapján

(Fotó: pickhandball.hu)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: férfi kézilabda igazolás kézilabda MOL-Pick Szeged Martin Straňovský

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés